Makkara on pitänyt asemansa suomalaisten grilliherkkuna. Ilta-Sanomien mukaan moni unohtaa makkaraa paistaessa kuitenkin erään oleellisen asian. Kuten muiden lihojen kohdalla, makkarat olisi hyvä nostaa huoneenlämpöön ennen grillausta.
Siksi makkaroita ei saisi laittaa suoraan jääkaapista kuumalle grillille. IS:n tekemän lukijakyselyn perusteella näin tekee joka kolmas suomalaisista.
– Makkarakin saisi olla huoneenlämmössä mielellään puoli tuntia ennen grillausta, lihavalmistaja HK Foodsin tuotekehitystiimin ruokasuunnittelija Kira Weckman kertoo IS:lle.
Samoilla linjoilla on ruokavalmistaja Atrian kehityspäällikkö Kasper Sjöholm.
– Kyllä se on ihan hyvä ottaa huoneenlämpöön ennen paistoa. Makkaroissa ei ole samanlaista kypsennykseen liittyvää tarvetta kuten kokolihoissa. Makkara on kuitenkin massa, Sjöholm sanoo.
Myös grillaustavalla on merkitystä lopputulokseen. Grilli ei saisi olla liian kuuma, jotta makkarat eivät pala.
LUE MYÖS:
Tällainen ruokavalio vie ennenaikaiseen hautaan
Juotko itsesi usein humalaan? Näin se voi vaurioittaa aivojasi





