Makkaraa grillissä. LEHTIKUVA / SILJA-RIIKKA SEPPÄLÄ

IS: Moni unohtaa yhden asian makkaraa paistaessa

Joka kolmas syyllistyy samaan virheeseen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Makkara on pitänyt asemansa suomalaisten grilliherkkuna. Ilta-Sanomien mukaan moni unohtaa makkaraa paistaessa kuitenkin erään oleellisen asian. Kuten muiden lihojen kohdalla, makkarat olisi hyvä nostaa huoneenlämpöön ennen grillausta.

Siksi makkaroita ei saisi laittaa suoraan jääkaapista kuumalle grillille. IS:n tekemän lukijakyselyn perusteella näin tekee joka kolmas suomalaisista.

– Makkarakin saisi olla huoneenlämmössä mielellään puoli tuntia ennen grillausta, lihavalmistaja HK Foodsin tuotekehitystiimin ruokasuunnittelija Kira Weckman kertoo IS:lle.

Samoilla linjoilla on ruokavalmistaja Atrian kehityspäällikkö Kasper Sjöholm.

– Kyllä se on ihan hyvä ottaa huoneenlämpöön ennen paistoa. Makkaroissa ei ole samanlaista kypsennykseen liittyvää tarvetta kuten kokolihoissa. Makkara on kuitenkin massa, Sjöholm sanoo.

Myös grillaustavalla on merkitystä lopputulokseen. Grilli ei saisi olla liian kuuma, jotta makkarat eivät pala.

LUE MYÖS:
Tällainen ruokavalio vie ennenaikaiseen hautaan

Juotko itsesi usein humalaan? Näin se voi vaurioittaa aivojasi

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
itsenäisyyspäivä

”Eläköön rakas Suomi”

Petteri Orpon mukaan itsenäisyys tuntuu haasteiden keskellä kaikkein näkyvimmältä.

itsenäisyyspäivä

”Eläköön rakas Suomi”

Petteri Orpon mukaan itsenäisyys tuntuu haasteiden keskellä kaikkein näkyvimmältä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)