Verkkouutiset

Elinkeinoministeri Mika Lintilä saapumassa hallituksen neuvotteluihin Säätytalolle Helsingissä 18. tammikuuta 2022. Hallitus neuvotteli tuolloin koronatilanteesta ja sen edellyttämistä toimista. LEHTIKUVA/ANTTI AIMO-KOIVISTO

Mika Lintilä IS:lle: Perusteita ruokaravintoloiden sulkemiselle ei enää ole

Hallituksen seuraavien neuvotteluiden aikataulu ei ole vielä tiedossa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) sanoo Ilta-Sanomille, että ravintoloiden rajoituksia pitäisi alkaa purkaa asteittain mahdollisimman nopeasti.

– Edellytykset rajoituksille ovat koko ajan poistumassa. Jos nyt vapautetaan jotain tiettyjä tiloja, niin missä on peruste pitää esimerkiksi ruokaravintoloita kiinni. Ei sitä ole enää olemassa.

– Toivoisin, että siihen päästäisiin nyt hyvinkin nopealla tahdilla. Jokainen päivä, mitä ihmisten elinkeinoa rajoitetaan, on liikaa, jos sille ei ole terveydellisiä perusteita, Lintilä jatkaa.

Tällä hetkellä ravintoloiden on lopetettava anniskelu kello 17 ja suljettava ovensa kello 18.

– Lähtisin siitä, että voisimme ihan hyvin jo välittömästi mennä siihen, että anniskelu lopetetaan kymmeneltä ja ravintola kiinni kello yksitoista (23), Lintilä sanoo IS:lle.

Korkeamman riskin yökerhojen ja karaokebaarien aukioloa täytyy Lintilän mukaan pohtia tarkemmin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)