Verkkouutiset

Kemianteollisuus toivoo kestävää politikkaa

EU:n elpymisrahoitus pitää uuden puheenjohtajan mukaan pitää kohdentaa oikein.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kemianteollisuus ry:n syyskokous valitsi keskiviikkona puheenjohtajan ja hallituksen ensi vuodelle. Uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Borealis Polymers Oy:n toimitusjohtaja Salla Roni-Poranen.

− Kemia on osa jokapäiväistä hyvää elämää. Kemianteollisuudella on merkittävä rooli vihreässä siirtymässä. On hienoa olla toteuttamassa ja seuraamassa tätä kehitystä, Roni-Poranen kertoo tiedotteessa.

Hän muistuttaa, että Suomen kemianteollisuudessa tavoittellaan hiilineutraalisuutta vuoteen 2045 mennessä.

– Jo nyt olemme ottaneet merkittäviä askeleita, mutta edelleen tarvitsemme paljon investointeja, jotka pitää pystyä toteuttamaan kilpailukykyä heikentämättä. Tähän tarvitsemme innovatiivista ja kestävää teollisuuspolitikkaa, kuten päästötöntä ja hinnalta kilpailukykyistä energiaa, TKI-panostusta, nopeita lupamenettelyjä sekä kohtuullista sääntelyä ja verotusta. EU elpymisrahoitus (RRF) on hyvä työkalu tukea vihreää siirtymää, mutta tuki pitää kohdentaa oikein investointeihin, jotka tuovat kasvua tulevaisuudessa, Roni-Poranen painottaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)