Verkkouutiset

Sauli Niinistö: Valko-Venäjän tilanne on huolestuttava

Tasavallan presidentin mukaan presidentinvaaleja ei toteutettu kansainvälisten periaatteiden mukaisesti.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö esittää tasavallan presidentin kanslian sivuilla julkaistussa lausunnossaan huolensa Valko-Venäjän tilanteesta.

– Valko-Venäjän tilanne sunnuntaisten presidentinvaalien jälkeen on huolestuttava. Vaaleja ei toteutettu kansainvälisten periaatteiden mukaisesti eikä Etyjin vaalitarkkailijoita ollut kutsuttu seuraamaan vaaleja, Sauli Niinistö toteaa.

– Ei ole hyväksyttävää käyttää väkivaltaa rauhanomaisia mielenilmaisuja vastaan. Valko-Venäjän tulee kunnioittaa kansainvälisiä ihmisoikeuksia ja kansalaisten perusoikeuksia mukaan lukien sanan- ja kokoontumisvapaus.

Jo 26 vuotta Valko-Venäjää hallinnut Aljaksandr Lukašenka valittiin sunnuntaina jatkokaudelle maan presidentiksi epärehellisinä pidetyissä vaaleissa. Lukašenkan ääniosuudeksi ilmoitettiin 80,2 prosenttia.

Jo äänestystä ennen Valko-Venäjän keskusvaalilautakunta esti suosituimpien oppositiopoliitikkojen ehdokkuudet. Vaalien takia satoja ihmisiä on pidätetty, kymmenet ovat loukkaantuneet ja tiedettävästi yksi kuollut.

Äänestyspäivänä internetyhteyksien kerrotaan toimineen huonosti ja armeija määrättiin seuraamaan äänestystä kaduille.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)