Verkkouutiset

Pörssipäivä ollut ankea Euroopassa

Yhdysvalloissa kurssit avautuivat nousuun, vaikka tuoreet työttömyysluvut huonoja.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pörssipäivä on sujunut Euroopassa ankeasti huolimatta Yhdysvalloissa sovitusta jättimäisestä kahden biljoonan dollarin elvytyspaketista.

Kurssit olivat torstaina iltapäivällä ennen neljää lähes kahden prosentin laskussa niin Pariisin, Frankfurtin kuin Lontoonkin pörssissä. Helsingin pörssissä laskua oli prosentin verran ja Tukholmassa puolisentoista prosenttia.

Yhdysvalloissa kurssit ovat kuitenkin avautuneet pain prosentin nousuun. Pilviä taivaalla kuitenkin näkyy, sillä tuoreet tilastot kertovat maan työttömyyden nousseen ennätyskorkealle. Lähes 3,3 miljoonaa ihmistä haki viime viikolla työttömyyskarvauksia. Aiempi ennätys on BBC:n mukaan vuodelta 1982.

Italian 10 vuoden valtionvelkakirjojen korko on torstaina Financial Timesin mukaan laskenut hieman 1,45 prosenttiin. Korko nousi viime viikolla lähes kolmeen prosenttiin ennen Euroopan keskuspankin ilmoitusta uudesta 750 miljardin euron osto-ohjelmasta.

Lisäksi tällä viikolla on käynyt ilmi, että EKP:n osto-ohjelma onkin yllättävän joustava. Ohjelma on esimerkiksi Nordean mielestä odotettua tehokkaampi väline yksittäisten maiden kuten Italian vaikeuksien hoitamiseen.

Lue myös:

Nordea: Ikävin notkahdus ehkä vielä edessä

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)