Verkkouutiset

Kuntaliitosta Li Anderssonille: Rahat pitäisi käyttää vanhuksiin

Kuntaliiton toimitusjohtajan mukaan vapautuvat koulutusrahat pitäisi suunnata vanhusväestön palveluihin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kuntaliiton toimitusjohtaja Minna Karhunen katsoo, että tulevaisuudessa nuorten ikäluokkien pienenemisestä säästyvät rahat olisi käytettävä vanhusväestön palveluihin.

Opetusministeri, vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson esitti maanantaina kiihtyvän lapsikadon johtavan siihen, että yhä useampi kunta voisi tulevaisuudessa jakaa kouluja keskenään. Käytännössä tämä tarkoittaisi koulujen yhdistymistä ja pienimpien koulujen lakkauttamista.

Opetusministerin mukaan varhaiskasvatuksen, perusopetuksen ja lukio- ja ammatillisen koulutuksen valtionosuuksista säästyvät rahat voisi käyttää valtionosuuksien korottamiseen. Vastaavasti kuntien pitää Anderssonin mielestä käyttää omat vapautuvat koulutusrahansa perusopetuksen laadun nostamiseen.

– Iso kysymys on, jos ikäluokat pienenevät ja rahaa säästyy, mihin ne rahat käytetään. Lähtökohta pitää olla se, että meillä on aika paljon kehitettävää opetus- ja koulutusjärjestelmässä, jos haluamme saada oppimistulokset nousuun ja samanaikaisesti nostaa väestön koulutustasoa, Li Andersson esitti maanantaina.

Kuntaliiton toimitusjohtaja katsoo, että yhteiskunnallinen rakennemuutos ei kuitenkaan anna tilaa paljoa tilaa Anderssonin keskustelunavaukselle.

– Laadukas koulutus on tärkeää. Ikäluokkien pienenemisestä säästyvät eurot kuitenkin pakko käyttää kasvavan vanhusväestön palveluihin, Kuntaliiton toimitusjohtaja Minna Karhunen toteaa Twitterissä.

– Kyse on isosta yhteiskunnallisesta rakennemuutoksesta. #koulutus ⁦@Kuntaliitto @liandersson @okmfi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)