Verkkouutiset

Aktiivimalli puretaan ensi vuonna

Kela ja työttömyyskassat eivät enää seuraa työttömyysetuuden saajan aktiivisuutta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kela ja työttömyyskassat eivät enää ensi vuoden alusta lähtien seuraa työttömyysetuuden saajan aktiivisuutta eivätkä vähennä työttömyysetuutta. Asiakkaan ei tarvitse olla yhteydessä Kelaan aktiivimallin muutoksen takia.

Etuus palautuu automaattisesti normaalille tasolle 1.1.2020 alkaen, jos sitä on aiemmin alennettu aktiivimallin perusteella.

Aktiivimalli vaikuttaa vielä niihin etuuksiin, jotka ovat kertyneet vuoden 2019 puolella, vaikka niiden maksupäivä on vuonna 2020. Työttömyysetuus voidaan maksaa alennettuna, jos työttömän aktiivisuusehto ei ole täyttynyt.

Aktiivimallin purkaminen ei vaikuta muihin työttömyysturvan ehtoihin. Jos työttömyys jatkuu, etuuden hakijan pitää ilmoittaa Kelaan työpäivistä, työtunneista ja osallistumisesta työllistymistä edistävään palveluun. Omavastuuaika työttömyysetuuden hakemiselle on viisi arkipäivää.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)