Verkkouutiset

Boris Johnsonin EU-kirjeelle tyrmäys

Britannian pääministerin mukaan EU:n vaatima menettely voi vaarantaa Pohjois-Irlannin rauhansopimuksen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tuskin mukaan Britannian pääministeri Boris Johnson ei ole tarjonnut toimivaa vaihtoehtoa niin sanotulle backstop-järjestelylle.

Johnson vaati lähettämässään kirjeessä ”epädemokraattisen” menettelyn romuttamista. Hänen mukaansa backstopin toimeenpano voisi jopa vaarantaa Pohjois-Irlannin rauhanprosessin.

Donald Tusk toteaa, että backstopin tarkoituksena on estää kovan rajan syntyminen Irlantiin, paitsi jos menettelylle löydetään vaihtoehto.

– Ne, jotka vastustavat backstopia tarjoamatta realistisia vaihtoehtoja itse asiassa tukevat uuden rajan perustamista. Vaikka eivät sitä myöntäisikään, Tusk kirjoittaa Twitterissä.

The Independent -lehden siteeraama ranskalaisdiplomaatti kutsuu Johnsonin suunnitelmaa ”vitsiksi”. Myös Britannian työväenpuolue arvostelee avausta ”fantasiamaailman listaksi”.

Boris Johnson neuvottelee Brexit-näkemyksestään keskiviikkona Saksan liittokansleri Angela Merkelin ja Ranskan presidentti Emmanuel Macronin kanssa.

Britannian on määrä erota EU:sta 31. lokakuuta, mahdollisesti ilman erosopimusta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)