Verkkouutiset

Ville Skinnari Ylelle: Suomi kantaa globaalia vastuuta

Ministerin mukaan hallitus valmistelee tiekarttaa kehitysavun nostamisesta 0,7 prosenttiin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnarin mukaan Suomi haluaa kantaa kehitysyhteistyön kautta globaalia vastuuta.

– Suomi kantaa ja haluaa kantaa globaalia vastuuta. Siitä on kyse. Niin muutkin pohjoismaat tekevät. Muut pohjoismaat kantavat vastuuta vielä enemmän, jos katsotaan taloudellisia panostuksia, ministeri toteaa Ylen 8 minuuttia -keskusteluohjelmassa.

Ville Skinnarin mukaan hallitus tulee lisäämään kehitysyhteistyöhön euromääräisiä panostuksia jo ensi vuonna. Muun muassa kansalaisjärjestöjen määrärahoja aiotaan lisätä.

– Me haluamme, että se hyvä työ, mitä Suomessa on ja mitä me osaamme maailmalla kansalaisjärjestöjen kanssa, niin sitä kehitetään edelleen. Mutta samalla sinne tulee myös uusia resursseja, Skinnari sanoo.

Skinnarin mukaan hallitus tavoittelee, että Suomi nostaisi pitkällä aikavälillä kehitysavun 0,7 prosenttiin bruttokansantuotteesta. Vielä tällä hallituskaudella tavoitteeseen ei kuitenkaan päästä.

– Teemme tiekartan siitä, miten tavoitteeseen päästään pitkällä aikavälillä, Skinnari vahvistaa.

Tuoreen ministerin mukaan on tärkeää, että kehitysyhteistyötä tehtäisiin mahdollisimman vaikuttavasti.

– Panostamme naisiin, lapsiin, nuoriin, tasa-arvoon ja oikeastaan meille tärkeisiin arvoihin. Nämä ovat Suomelle tärkeitä, Skinnari sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)