Verkkouutiset

Pohjois-Korea raivaa hautausmaita metsänviljelylle

Hallinto on määrännyt kansalaisia polttohautaamaan ruumiita.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pohjois-Korean viranomaisten määräyksen mukaan kaikki teiden lähellä sijaitsevat hautapaikat pitää raivata pois ja ruumiit on polttohaudattava, kertoo uutissivusto Daily NK.

Nimettömänä esiintyvien lähteiden mukaan määräys liittyy hallinnon pyrkimyksiin kasvattaa lisää metsiä.

– Hallitus on määrännyt kaikki teiden lähellä sijaitsevat hautapaikat raivattaviksi, koska ne ovat hajallaan eri puolella maata ja ovat esteenä hallituksen metsittämissuunnitelmille, lähde sanoo.

– Jos hautapaikkoja ei ole raivattu määräaikaan mennessä, hallitus katsoo niiden olevan hylättyjä ja ryhtyy raivaustoimiin.

Noustuaan valtaan Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un on korostanut metsänviljelyn tärkeyttä kaikkialla maassa.

Pohjois-Korean metsät ovat tuhoutuneet pahasti. Etelä-Korean metsäntutkimuslaitoksen mukaan 32 prosenttia Pohjois-Korean metsäpinta-alasta on tuhoutunut.

Lähteiden mukaan kansalaiset ovat kuitenkin tyytymättömiä viranomaisten keinoihin ratkaista ongelma.

– Pohjoiskorealaiset ovat erittäin tyytymättömiä hallituksen päätökseen raivata hautapaikat, jotka ovat kuuluneet suvuille sukupolvien ajan. Ihmiset myös ihmettelevät, miksi hallitus pyytää heitä polttohautaamaan sukulaistensa jäänteet.

– Ihmisten mukaan hallitus ei ole tarjonnut heille tarvittavia välineitä ja resursseja polttohautaamista varten. Se vaatii paljon puuta tai dieseliä. Suurin osa ihmisitä tulee kuitenkin nipin napin toimeen, joten se on suuri taakka heille.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)