Verkkouutiset

80 prosenttia Ruotsin ikätestaamista turvapaikanhakijoista todettiin aikuisiksi

Ruotsin uusien ikätestien luotettavuudesta kiistellään.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ruotsin maahanmuuttovirasto on lähettänyt kaikkiaan 6 880 tapausta oikeuslääketieteellisen laitoksen ikäselvitykseen.

Ikätesti suoritetaan vain tapauksissa, joissa turvapaikanhakijan ikä on kyseenalainen.

Maaliskuun puolivälin ja heinäkuun lopun välisenä aikana tehtyjen 2 481 ikätestin tulokset on nyt julkistettu. Asiasta uutisoivan The Localin mukaan 80 prosentissa eli 2 002 tapauksen kohdalla tultiin siihen tulokseen, että henkilö on 18-vuotias tai vanhempi. 25 tapauksessa todettiin, että henkilö on ”mahdollisesti 18-vuotias tai vanhempi”. 432 tapauksen kohdalla oli kyse ”mahdollisesti alle 18-vuotiaasta” henkilöstä.

Oikeuslääketieteen laitoksen mukaan tulokset ovat linjassa aiempien kuukausien kanssa.

The Local teroittaa, ettei täysi-ikäisiksi todettujen korkea määrä välttämättä tarkoita, että henkilö on valehdellut iästään. Toukokuussa julkistetuista 581 testatusta 442 todettiin täysi-ikäisiksi. Heistä 243 kertoi kuitenkin täyttävänsä 18 tänä vuonna.

Ikätestit perustuvat asiantuntija-arvioihin testattavien henkilöiden viisaudenhampaista otetuista röntgen-kuvista ja polvinivelten magneettikuvista. Kriitikoiden mukaan metodi ei ole riittävän luotettava.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)