Helsingin Jätkäsaari huhtikuussa 2020. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

575000 euroa – tämäkö on kohtuuhintainen asunto köyhemmille?

Helsingin Jätkäsaaren Hitas-asuntojen hinnat ihmetyttävät kaupunginvaltuutettua.

Helsingin kaupunginvaltuutettu Otto Meri (kok.) kummeksuu Twitterissä Hitas-asuntojen hintoja. Hitas on Helsingin kaupungin asuntojärjestelmä, jonka tarkoituksena on tarjota kohtuuhintaisia omistusasuntoja kaupunkilaisille.

Hitas-asuntojen hinnat ovat markkinahintoja edullisemmat, ja asunnoille määritetään aina korkein mahdollinen myyntihinta.

Otto Meri on jakanut kuvan Helsingin Jätkäsaaresta, jossa kaupan ovat valmistumassa olevat Hitas-asunnot.

− Jätkäsaareen on valmistumassa 116 neliön saunallinen Hitas-kattohuoneisto. Velaton hinta on 575 000 euroa, Otto Meri twiittaa.

− Ja kun minulle on kerrottu, että Hitaksen tehtävä on mahdollistaa kohtuuhintainen omistusasuminen myös köyhemmille, hän lisää.

Twiitti on kerännyt runsaasti kommentteja. Muun muassa Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder kysyy, miksi Hitas-järjestelmä on olemassa.

Helsingin kaupungin Hitas-järjestelmä on saanut osakseen arvostelua muun muassa siksi, että markkinahintoja edullisempia Hitas-asuntoja on ostettu sijoituskäyttöön.

Helsingin Sanomien helmikuussa julkaiseman selvityksen mukaan jopa joka viides Hitas-asunto voi olla sijoituskäytössä. Selvityksen mukaan keskiverto Hitas-ostaja myös tienaa enemmän kuin palkansaaja Helsingissä keskimäärin.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt