Verkkouutiset

575000 euroa – tämäkö on kohtuuhintainen asunto köyhemmille?

Helsingin Jätkäsaaren Hitas-asuntojen hinnat ihmetyttävät kaupunginvaltuutettua.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Helsingin kaupunginvaltuutettu Otto Meri (kok.) kummeksuu Twitterissä Hitas-asuntojen hintoja. Hitas on Helsingin kaupungin asuntojärjestelmä, jonka tarkoituksena on tarjota kohtuuhintaisia omistusasuntoja kaupunkilaisille.

Hitas-asuntojen hinnat ovat markkinahintoja edullisemmat, ja asunnoille määritetään aina korkein mahdollinen myyntihinta.

Otto Meri on jakanut kuvan Helsingin Jätkäsaaresta, jossa kaupan ovat valmistumassa olevat Hitas-asunnot.

− Jätkäsaareen on valmistumassa 116 neliön saunallinen Hitas-kattohuoneisto. Velaton hinta on 575 000 euroa, Otto Meri twiittaa.

− Ja kun minulle on kerrottu, että Hitaksen tehtävä on mahdollistaa kohtuuhintainen omistusasuminen myös köyhemmille, hän lisää.

Twiitti on kerännyt runsaasti kommentteja. Muun muassa Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder kysyy, miksi Hitas-järjestelmä on olemassa.

Helsingin kaupungin Hitas-järjestelmä on saanut osakseen arvostelua muun muassa siksi, että markkinahintoja edullisempia Hitas-asuntoja on ostettu sijoituskäyttöön.

Helsingin Sanomien helmikuussa julkaiseman selvityksen mukaan jopa joka viides Hitas-asunto voi olla sijoituskäytössä. Selvityksen mukaan keskiverto Hitas-ostaja myös tienaa enemmän kuin palkansaaja Helsingissä keskimäärin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)