Verkkouutiset

Virustestausta Kaliforniassa. / LEHTIKUVA / AFP Patrick T. Fallon

52000 omikrontapausta – yksikään ei joutunut hengityskoneeseen

Sairaalahoidon kesto oli 70 prosenttia lyhyempi deltamuunnokseen verrattuna.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhdysvaltain tautikeskus CDC:n rahoittamassa tutkimuksessa on saatu tukea arvioille, joiden mukaan koronaviruksen omikronmuunnoksen aiheuttama taudinkuva olisi aiempaa lievempi.

Tutkijat tarkastelivat Kaliforniassa toimivan Kaiser Permanente -sairaalaverkoston aineistoa, joka koostettiin marraskuun 30. päivän ja tammikuun 1. päivän aikana otetuista koronatesteistä.

Yhteensä 52 297 omikroninfektiosta 235 kappaletta eli 0,5 prosenttia päätyi sairaalahoitoon, kun osuus oli deltamuunnoksen kohdalla 1,3 prosenttia yhteensä 16 982 tapauksesta.

Tehohoidon riski oli noin 75 prosenttia pienempi verrattuna deltavariantin sairastuttamiin potilaisiin. Deltamuunnos vei seurantajakson aikana hengityskoneeseen yksitoista potilasta, mutta omikronmuunnos ei yhtäkään.

Omikronin aiheuttama sairaalahoidon kesto oli 3,4 vuorokautta lyhyempi.

– Seurantajakson aikana sekä delta- että omikronmuunnokset kiersivät väestössä. Oletetun omikrontartunnan havaittiin olevan yhteydessä huomattavasti pienempään todennäköisyyteen sairastua vakavasti ja lyhyempään sairaalahoitojaksoon, tutkijat toteavat.

https://twitter.com/jLewnard/status/1480935410624700420

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)