Verkkouutiset

46,80 e/kk – AL: Kelan uusi tuki alkaa elokuussa

Opintorahan oppimateriaalilisä astuu voimaan elokuussa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kela alkaa elokuusta alkaen maksamaan opintorahan oppimateriaalilisää pienituloisten perheiden opiskelijoille, kertoo Aamulehti.

Tuki koskee toisen asteen opiskelijoita, joiden vanhemmat tienaavat enintään 41[nbsp]100 euroa vuodessa. Oppimateriaalilisä on 46,80 euroa kuukaudessa.

Oppimateriaalilisä myönnetään ilman hakemusta automaattisesti niille opiskelijoille, jotka jo saavat opintotukea. Oppimateriaalilisää voi saada vanhempansa luona asuva alle 20-vuotias ja muualla asuva alle 18-vuotias. Myös alle 17-vuotias opiskelija voi saada erikseen oppimateriaalilisää, vaikka hän ei ole oikeutettu muuhun opintorahaan.

Lukio-opinnoissa myös lukuvuosittainen opintotukiaika pitenee. Opintotukea maksetaan elokuusta 2019 alkaen lukio-opiskelijoille yhteensä 10 kuukaudelta aiemman 9 kuukauden sijaan. Tuen pidennys maksetaan opiskelijoille automaattisesti.

Yhteensä opintorahan oppimateriaalilisästä kertyy yksittäiselle lukio-opiskelijalle 468 euroa ja ammattikoulun opiskelijalle 421,20 euroa lisää tukea vuosittain.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)