X
SULJE MAINOS
Kelan toimipiste Kampissa Helsingissä. LEHTIKUVA/JUSSI NUKARI

44 000 opiskelijaa uhkaa ulosotto

Kela on lähettänyt maksumuistutuksen maksamattomasta terveydenhoitomaksusta.

Korkeakouluopiskelija saa maksumuistutuksen, jos hän on ilmoittautunut läsnä olevaksi viimeistään 30.9., mutta ei ole maksanut terveydenhoitomaksua eräpäivään mennessä.

Terveydenhoitomaksun eräpäivä oli 30.9. niillä korkeakouluopiskelijoilla, jotka ovat ilmoittautuneet syyslukukaudelle läsnä oleviksi viimeistään 30.9. Noin 227 000 opiskelijaa maksoi maksun eräpäivään mennessä.

Maksu on kuitenkin maksamatta yhä noin 44 000 opiskelijalla. Kela on nyt lähettänyt näille opiskelijoille maksumuistutuksen, johon on lisätty laissa säädetty viiden euron kiinteä viivästymismaksu. Jos opiskelija on maksanut maksun eräpäivän jälkeen, Kela lähettää maksukehotuksen pelkästä viivästymismaksusta.

Jos opiskelija ei maksa terveydenhoitomaksua maksumuistutuksen jälkeenkään, Kela voi kuitata eli vähentää maksun ja viivästymismaksun opiskelijan opintorahasta ilman opiskelijan suostumusta.

Kela kuittaa maksut opiskelijan saamasta joulukuun opintorahasta, jos maksun eräpäivä on ollut 30.9. Jos opiskelija pyytää, maksu voidaan kuitata myös muusta Kelan maksamasta etuudesta.

Jos maksua ei saada kuitattua opintorahasta, terveydenhoitomaksu siirretään ulosottoon.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt