Kabul vaalien aikaan lokakuussa. LEHTIKUVA / AFP

242 tapettiin viikossa, nyt erikoismiehiä jihadistijahtiin

Talibanin joukot hallitsevat nyt noin kolmannesta Afganistanista.

Britannia on lähettänyt laskuvarjorykmentin taisteluoperaatioon Afganistaniin ensimmäistä kertaa vuoden 2014 jälkeen. Asiasta uutisoi Sunday Express

Yli 80 voimakkaasti aseistettua joukkuetta on saapunut Kabuliin pyrkimyksenä torjua hyökkäyksiä, jotka ovat vieneet yli 3 000 siviilin hengen tänä vuonna.

– Laskuvarjojoukoilla on laaja kokemus turvallisuusoperaatioista ja he olivat siksi sopiva valinta näin haastavaan tilanteeseen, kommentoi eliittijoukkoja Britannian armeijan pääesikunnan lähde.

Taliban-joukot ovat kasvattaneet valtaansa Afganistanissa ja hallitsevat nyt noin kolmasosaa maasta. Samaan aikaan ISIS on jatkanut itsemurhaiskuja Kabulissa ja Itä-Afganistanissa.

Afganistanin omat turvallisuusjoukot ovat heikentyneet huomattavasti. Jopa 28 000 afganistanilaista poliisia ja sotilasta on tapettu vuoden 2015 jälkeen. Heistä 242 murhattiin viime viikon aikana.

Farahin provinssissa on kerrottu useista talibanin tekemistä hyökkäyksistä Farahin provinssissa. Esimerkksi keskiviikon vastaisena yönä iskussa kolmelle tarkastuspisteelle kerrotaan kuolleen 35 asemiestä.

Aiemmin kerrottiin ainakin 38 sotilaan kuolleen vastaavassa nelituntisessa hyökkäyksessä, jossa oli tapettu lähes kaikki tukikohdan poliisit ja sotilaat sekä 17 talibanin hyökkääjää. Lokakuussa neljä talibanin komentajaa tapettiin provinssissa lennokki-iskuilla.

Afganistanissa on arvioitu tällä hetkellä kuolevan tai haavoittuvan päivittäin jopa 45 poliisia tai sotilasta.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt