X
SULJE MAINOS
Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen. LEHTIKUVA/MIKKO STIG

210 euron kertaraha, mutta vain ammattiliiton jäsenille – ”Tätäkö on yhdenvertaisuus?”

Mikael Pentikäinen syyttää satamien työriidassa annettua sovintoesitystä syrjinnästä.

Suomen yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen suomii twitterissä valtakunnansovittelijan toimiston sovintoesitystä Turun, Naantalin, Rauman, Kokkolan ja Oulun satamissa työskenteleviä nosturinkuljettajia ja satamavalvojia koskevassa työriidassa.

– Hetkinen. Onko todella mahdollista, että #sovittelija esittää kertakorvausta ammattiliiton jäsenyyden perusteella? Tätäkö on yhdenvertaisuus 2018? Jos tämä on mahdollista, myös ei-jäsenyys voi olla korotusperuste. #yhdenvertaisuus #yrittäjät @MinnaHelle, Pentikäinen tviittaa.

Hän viittaa palkankorotusta koskevaan esitykseen. Siinä todetaan, että maaliskuun alusta voimaan tulevan 1,6 prosentin palkankorotuksen lisäksi ”maksetaan tämän sopimuksen piiriin kuuluville sopimukseen osallisten ammattiliittojen jäsenille 210 euron kertakorvaus”. Koko esitys löytyy tästä.

– Tämä on käsittämätöntä. Tällaista on valtiovetoinen #syrjintä jäsenyyden perusteella. Vapaa yhteiskunta ei toimi näin. #yhdenvertaisuus #yrittäjät.

Mikael Pentikäinen torjuu tviittinsä kommenttiketjussa mietteet siitä, että kyse on epäselvästä ilmauksesta.

– irjaus on yksiselitteisen selvä. Korvaus tulee ”ammattiliittojen jäsenille”. Miten nyky-Suomessa jengi voidaan näin räikeästi erotella ay-jäsenyyden perusteella? #syrjintä #yhdenvertaisuus #yrittäjät, hän kirjoittaa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt