Verkkouutiset

Kokoomusopiskelijat: Ylioppilaskuntien pakkojäsenyys poistettava

Kokoomusopiskelijoiden ja koko opiskelijaliikkeen pitkäaikainen tavoite Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön laajentumisesta on vihdoin toteutumassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

YTHS:n palvelujen piiriin pääsevät jatkossa myös ammattikorkeakouluopiskelijat. Samalla korkeakouluopiskelijoiden terveydenhuollon järjestämisvastuu siirtyy Kelalle ja Kokoomusopiskelijoiden puheenjohtaja Janika Takatalon mukaan ylioppilaskuntien pakkojäsenyydeltä poistuvat viimeisetkin perusteet.

– Iloitsemme YTHS:n laajentumisesta, sillä se takaa yhdenvertaiset palvelut kaikille korkeakouluopiskelijoille ja sen avulla voidaan kaventaa hyvinvointi- ja terveyseroja yliopisto- ja ammattikorkeakouluopiskelijoiden välillä. Tätä on kovasti odotettu ja kokoomuksen johdolla ajettu, hän sanoo.

Kokoomusopiskelijat ovat myös pitkään vastustaneet ylioppilaskuntien pakkojäsenyyttä, sillä se rikkoo jokaiselle ihmiselle perusoikeuksissa suotua yhdistymisvapautta. Ammattikorkeakouluissa vastaavaa pakkomaksua ei ole.

Ylioppilaskuntien pakollisen jäsenmaksun yhtenä perusteena on pitkään ollut se, että jäsenmaksun yhteydessä ylioppilaskunnat keräävät opiskelijoilta myös YTHS-maksun. Jatkossa maksu ohjataan Kelan kautta, joten tätäkään syytä pakkojäsenyydelle ei enää ole.

– Nyt on aika siirtää pakkojäsenyys historian kirjoihin. Riittäviä perusteluja yhdistymisvapauden rajoittamiselle ei kerta kaikkiaan enää ole. Tuodaan yliopisto- ja ammattikorkeakouluopiskelijat samalle viivalle sekä terveydenhuollon että pakkojäsenyyden suhteen, vaatii Takatalo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)