Eduskuntatalo Helsingissä. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

14 kansanedustajaa: Tiede ja taide ovat sivistysvaltion peruskivi

Marko Kilven mukaan verotuksen uudistus olisi toteutuessaan tiede- ja kulttuurivastainen teko.

Kokoomuksen kansanedustaja Marko Kilpi sanoo, että hallituksen päätös muuttaa osinkoverosta vapautettujen yhteisöjen osinkojen verotusta on toteutuessaan tiede- ja kulttuurivastainen teko.

Hallitus linjasi puoliväliriihessä, että syksyn 2021 budjettiriihessä uudistettaisiin ulkomaisten ja muiden osinkoverosta vapautettujen yhteisöjen osinkojen verotusta, siten ettei muutos koskisi yleishyödyllisiä yhteisöjä. Tästä linjauksesta hallituksen tulee Kilven mukaan pitää kiinni.

– Lähdeveroa olisi todellisuudessa apurahansaajien vero, joka merkitsisi vuodessa jopa 1700 henkilötyövuotta vähemmän apurahalla työskenteleville, Kilpi toteaa tiedotteessa.

– Tässä on kyse arvovalinnoista ja kansalaisyhteiskunnan vahvistamisesta, Kilpi jatkaa.

Kilpi huomauttaa, että kun puhutaan yleishyödyllisten säätiöiden ja rahastojen jakamista tuista, kyse on sadoista miljoonista euroista.

– Ne jakavat vuosittain tukea yli 530 miljoonalla eurolla. Säätiöt ja rahastot ovat merkittäviä tieteen ja taiteen tukijoita. Säätiöiden tuki tieteelle on yli 245 miljoonaa euroa vuodessa, tuki taiteelle on yli 68 miljoonaa euroa ja muulle yhteiskunnan kehittämiselle yli 157 miljoonaa euroa, Kilpi sanoo.

– Tiede ja taide ovat sivistysvaltion peruskivi, jota meidän tulee puolustaa.

Siksi on Kilven mukaan todella surullista, että hallitus ei puoliväliriihessä perunut kulttuuribudjettiin suunniteltuja leikkauksia kahdelle seuraavalle vuodelle.

Kilpi jätti asiasta kirjallisen kysymyksen eduskunnan puhemiehelle. Kilven lisäksi kirjallisen kysymyksen ovat allekirjoittaneet myös kokoomuksen kansanedustajat Mia Laiho, Jukka Kopra, Wille Rydman, Sinuhe Wallinheimo, Saara-Sofia Sirèn, Ville Kaunisto, Anne-Mari Virolainen, Pauli Kiuru, Sari Multala, Matias Marttinen, Ilkka Kanerva, Timo Heinonen ja Ruut Sjöblom.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt