Verkkouutiset

100 asukkaan kylään tuodaan 750 turvapaikanhakijaa – luultiin vitsiksi

Pohjoissaksalaisen kylän väkiluku moninkertaistuu tällä viikolla.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

New York Times on tehnyt reportaasin yhden tien varrella sijaitsevasta Sumten kylästä pohjoisessa Saksassa. Entisen DDR:n alueella olevassa kylässä on 102 asukasta. Lehmiä on ollut enemmän kuin ihmisiä.

Sumten pormestari Christian Fabel sai lokakuun alussa aluehallinnolta sähköpostilla ilmoituksen, että kylään tuodaan tuhat turvapaikanhakijaa. Pormestarin vaimo vakuutti miehelleen, että se on vitsi eikä voi olla totta.

Se oli. Sumten on löydettävä vuoden loppuun mennessä tilat tulijoille. Myönnytyksenä aluehallinto laski tulijamäärää viiteen sataan ja kaikkiaan 750:een.

NYT:n mukaan Sumtesta on tullut esimerkki Saksaa repiville paineille, kun maassa yritetään löytää turvaa yli miljoonalle ihmiselle Afrikasta, Syyriasta, Irakista ja muualta.

Vain paikallinen uusnatsi iloitsee tulijoista.

”Se on ikävää ihmisille, mutta poliittisesti se on hyvä minulle”, 32-vuotias Hitlerin ihailija Holger Niemann kertoo.

Pienessä Sumtessa ei ole kauppoja, poliisiasemaa, koulua. Tulijamäärää todellisuudessa kohtuullistettiin, koska kylän jätevesijärjestelmän ei uskottu kestävän tulijoiden määrää.

”Saan vatsakipuja pelätessäni mitä tapahtuu – ei vain täällä, vaan koko Saksassa”, sumtelainen Dirk Hammer sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)