Verkkouutiset eri päätelaitteilla

Läppäri, iPad, iPhone, Windows-tabletti, Windows-phone, Android tai vanha Nokia-luuri. Verkkouutiset toimii kaikilla päätelaitteilla, joissa on selain.

Uudistettu Verkkouutiset tunnistaa laitteen, jolla sivustoa käytetään ja mukautuu näytölle sopivaksi, niin että ulkoasun tuntuma säilyy samanlaisena, mutta silti helposti luettavana laitteesta riippumatta.

Tätä mukautuvuutta eri päätelaitteisiin kutsutaan responsiivisuudeksi. Myös termiä adaptiivinen käytetään tarkoittamaan suurin piirtein samaa asiaa.

Toinen Verkkouutisten uudistuksessa tärkeä suunnitteluperiaate on ollut Progressive Enhancement. Tämä tarkoittaa sitä, että journalistinen perussisältö esitetään rakenteellisesti mahdollisimman yksinkertaisella tavalla. Päätelaitteen ominaisuuksista riippuen perussisältöön lisätään sitten ominaisuuksia ja visuaalisuutta käyttäen uusimpia verkkotekniikoita.

Siksi Verkkouutisten uusi sivusto näkyy samanlaisena iPadilla ja Windows-tabletilla mutta hieman erilaisena uusimmilla ja vähän vanhemmilla Lumia-puhelimilla.

Responsiivinen suunnittelu edellyttää myös sivustolle integroitavilta lisäosilta tiettyjä teknisiä ominaisuuksia, minkä takia esimerkiksi mainosbannereista on luovuttu toistaiseksi kokonaan.

Mainoksista pitävien ei kuitenkaan ole syytä vaipua epätoivoon, niitäkin on luvassa hieman myöhemmin.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.