Donald Trumpille mitattiin ensi kertaa yli 50 prosentin kannatus

Liikemiehen kannatus puolueen sisällä ei valtakunnallisesti ole aiemmin ylittänyt maagista rajaa.

  • LKS 20160313   NEW YORK, NY - MARCH 12: Trump Tower stands along 5th Avenue in Manhattan as police stand guard outside following an earlier protest against Republican presidential candidate Donald Trump in front of the building on March 12, 2016 in New York City. A member of the New York Police Department (NYPD) stated that the police will now keep an around the clock presence at the location due to the number of protests and threats against Donald Trump. LEHTIKUVA / Spencer Platt / Getty Images / AFP

    New Yorkin 5th Avenuen Trump Tower on mielenosoittajien suosiossa.

    ()

YouGov/Economistin valtakunnallisessa mittauksessa USA:n republikaaniehdokkaista Donald Trumpilla on 53, Ted Cruzilla 22, John Kasichilla 11 ja Marco Rubiolla 10 prosentin kannatus.

Mittaus tehtiin 10.-12. maaliskuuta. Sen yksityiskohdat löytyvät tästä.

Edellisessä vastaavassa mittauksessa 24.-27. helmikuuta 2016 Trumpilla oli 44 prosentin kannatus.

Muissa viimeaikaisissa kansallisen tason mittauksissa Trumpin kannatus on ollut 30 (NBC/WSJ), 34 (ABC/WP), 49 (CNN/ORC) ja 31 (IBD/TIPP) prosenttia. Ted Cruzin kannatus oli NBC:n mittauksessa lähellä Trumpin kannatusta.

USA:n esivaalit jatkuvat tiistaina tärkeissä osavaltioissa. Republikaanit käyvät uurnille Floridassa, Ohiossa, Pohjois-Carolinassa, Missourissa ja Illinoisissa.

Donald Trump on gallupsuosikki Floridassa ja John Kasich Ohiossa. Trump johtaa Pohjois-Carolinassa. Muissa osavaltioissa on tasaista Trumpin ja Cruzin välillä.

Cruz kampanjoi koko maanantain Illinoisissa. Trump kampanjoi Pohjois-Carolinassa, Floridassa ja Ohiossa.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.