Ku Klux Klanin huppu päälle Trumpin vaalitilaisuuteen - nyrkistä tuli

Mielenosoittaja varustautui Ku Klux Klanin hupulla. Toinen heistä tuli saman tien mustan miehen pahoinpitelemäksi.

  • Donald Trump.

USA:n republikaanien presidenttikisaa johtavan Donald Trumpin vaalitilaisuudet viikonvaihteessa Arizonassa olivat tavallistakin värikkäämpiä. Uutisointia hallitsivat protestoijat, jotka pysäyttivät ja blokkasivat liikennettä ja estivät kulkua tilaisuuksiin.

Tucsonin vaalitilaisuudessa Donald Trumpin juuri aloitettua puheensa nousi esiin kaksi protestoijaa.

Ensimmäisen julisteessa Trumpin kasvoja peitti konfederaation lippu, Toisella oli Ku Klux Klanin huppu päällään ja hän teki Heil Hitler -tervehdystä.

– Tuolla on kuvottava kaveri. Hän laittaa Ku Klux Klanin hatun ja kuvittelee olevansa söpö. Hän on kuvottava kaveri. Tuo on kuvottava kaveri, todella kuvottava, Donald Trump sanoi lavalla nähtyään asun ja odotellessaan heidän pois viemistään.

Kun kaksikkoa vietiin pois, näkyy oheisella ylemmällä videolla kohdassa 0:40, miten uloskäynnin luona mustaihoinen mies säntää hakkaamaan ja potkimaan ensimmäisenä ulos vietyä miestä. Kimppuun kävijä pidätettiin.

USA:n esivaalit jatkuvat tiistaina Arizonassa ja Utahissa sekä demokraateilla Idahossa. Ted Cruz on republikaanien vahva ennakkosuosikki Utahissa, jossa jaetaan 40 delegaattia. Arizonassa voittaja saa kaikki 58 delegaattia.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.