Verkkouutiset

Muutos USA:n vaaliasetelmassa – Donald Trump johtaa nyt myös ennustetta

Hillary Clinton on vaikeuksissa puoluekokouksensa alkajaisiksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhdysvaltain presidentinvaalien mielipidemittaukset ovat siirtyneet näyttämään republikaanien Donald Trumpille niukkaa mutta selvää johtoa. Aiemmin vastaavia kyselyitä on johtanut demokraattien Hillary Clinton.

Verkkouutiset kertoi maanantaina heilahduksesta republikaanien viime viikon puoluekokouksen jälkeisissä mittauksissa. Tällainen ”pomppu” kuuluu vaalien suuriin ja paljon puhuttuihin uskomuksiin, vaikka todellisuudessa merkittäviä sellaisia ei ole nähty enää monissa viime vaaleissa.

Presidentinvaalien suurena guruna pidetty Nate Silver on päivittänyt ennusteensa fivethirtyeight.com-saitillaan. Trumpille aiemmin 10-20 prosentin todennäköisyyksiä ennustanut Silver laskee tällä hetkellä hänen valintansa todennäköisyydeksi 57,5 prosenttia.

Nate Silverin mallissa Trump olisi saamassa 285 valitsijamiestä ja voittamassa avainosavaltiot Floridan, Pennsylvanian, Ohion, Pohjois-Carolinan, Nevadan, Iowan ja New Hampshiren.

USA:n politiikan maanjäristykseen kuuluu myös demokraatteja koetteleva skandaali heidän sähköpostiliikenteensä vuodettua. Puolueen puheenjohtaja Debbie Wasserman Schultz joutui jo eroamaan. Alla olevalla videolla hänelle buuataan rankasti oman osavaltionsa Floridan puoluekokousedustajien tilaisuudessa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)