Ted Cruz: Donald Trump haluaa rankaista protestoijia, koska pitää heitä epälojaaleina

Republikaanien synkässä esivaalikamppailussa on väitelty mielenosoittajien kohtelusta.

  • LKS 20160313   KANSAS CITY, MO. - MARCH 12: Republican presidential candidate, Sen. Ted Cruz (R-TX) addresses supporters during a campaign rally at the Adams Mark Hotel on March 12, 2016 in Kansas City, Missouri. The candidates continue to campaign before the March 15th Missouri primary. LEHTIKUVA / Kyle Rivas / Getty Images / AFP

    Ted Cruz kampanjoi esivaalipäivän alla Missourissa.

    ()

Mielipidemittauksissa republikaanien toisella sijalla oleva senaattori Ted Cruz jatkoi maanantaina ykkössuosikki Donald Trumpin luoman ilmapiirin arvostelua.

Trumpin puhujalavalle yritettiin hyökätä viikonloppuna vaalitilaisuudessa. Tätä ennen hänen tilaisuutensa Chicagossa jouduttiin peruuttamaan juuri ennen sen alkua protestoijien riehumisen takia.

Cruz viittasi Trumpin tilaisuuksissaan tekemään pyyntöön, jossa osanottajat nostavat kätensä ja lupaavat äänestää häntä.

Trump on sanonut sitä lähinnä huvitteluksi. Cruzin mukaan kyseessä on kuin kuninkaan vaatimus alamaisilleen.

– Se heijastuu myös hänen kohtelussaan mielenosoittajia kohtaan, jolloin jokainen joka on mielenosoittaja, on epälojaali ja siksi häntä tulee rangaista, Ted Cruz sanoi.

Myöhemmin Cruz totesi, että paras vastaus on voittaa Trump vaaliuurnilla.

– Se on kysymys jota äänestäjät kysyvät: milloin sanomme 'tämä riittää'. Jos Donald Trump on ehdokas, hän on katastrofi, ja vastaus on voittaa hänet.

Floridassa, Illinoisissa, Pohjois-Carolinassa, Ohiossa ja Missourissa käydään tiistaina republikaanien esivaalit.

Mittauksen mukaan Chicagon tapahtumat ovat saaneet 22 prosenttia floridalaisista "entistä todennäköisemmin" Trumpin kannalle. 11 prosenttia sanoo äänensä Trumpille olevan aiempaa vähemmän todennäköinen.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.