ISIS:ltä tappouhkaus Facebookin ja Twitterin perustajille

Terrorijärjestössä on otettu raskaasti sen sosiaalisen median tilien jäädyttäminen.

  • Sosiaalisen median johtajien toimet eivät ole islamilaisen valtion mieleen.

    ()

Vocativ kertoo ISIS:n vannomasta kostosta Twitterin Jack Dorseylle ja Facebookin Mark Zuckerbergille. 25-minuuttisella Kannattajien liekit -nimisellä propagandavideolla on heistä kuvia, joihin on yhdistetty luodinreikiä.

Videon lopussa on uhkaus kaksikolle. Siinä kysytään, eivätkö he pysty muuhun kuin lakkauttamaan monia ISIS.n tilejä päivittäin.

"Ette ole sarjassamme", teksti toteaa. "Jos suljette yhden tilin otamme kymmenen tilalle ja pian teidän nimenne poistetaan sen jälkeen kun deletoimme saittimme, Allahin salliessa, ja tiedetään että mitä sanomme on totta".

Twitter on kertonut lopettaneensa 125 000 tiliä terrorismin. lähinnä ISIS:n, edistämisestä. Facebook on kertonut varmistavansa, etteivät terroristit käytä saittia.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.