Putin käski kehittää rokotteen räjähdysmäisesti leviävää virusta vastaan

Venäjä on tarttumassa toimeen nopeasti leviävää Zika-virusta vastaan.

  • LKS 20140519 // LKS 20130924 Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja Venäjän presidentti Vladimir Putin (kuvassa) kahdenvälisissä keskusteluissa Njaganissa Venäjällä 24. syyskuuta 2013. Presidentit kävivät keskustelut ja vihkivät Fortumin uuden voimalaitoksen. ... Finnish President Sauli Niinisto (not seen) and Russian President Vladimir Putin (in pic) met in Nyagan, Russia on September 24, 2013. Presidents had bilateral talks and they opened a new Fortum power plant. LEHTIKUVA Martti Kainulainen

    Vladimir Putin.

    ()

Maailmalla pelkoa aiheuttaneeseen uuteen Zika-virukseen ollaan kehittämässä ratkaisua Venäjällä, kertoo The Independent. Maan tiedemiehet kehittävät rokotetta presidentti Vladimir Putinin käskystä.

Brasiliasta Yhdysvaltain alueellekin alkuvuodesta saapuneen Zika-viruksen epäillään aiheuttavan vauvoille mikrofeliaa eli pienipäisyyttä. Kuumetta, ihottumaa ja nivelkipuja aiheuttava virus leviää hyttysten välityksellä. Maailman terveysjärjestö WHO:n mukaan se on levinnyt räjähdysmäisesti.

Venäjä ei kuitenkaan ole maan terveysministerin mukaan suoranaisessa epidemiavaarassa, sillä maassa ei ole lähtöalueiden tapaan sellaisia eläimiä jotka levittäisivät virusta. Tarkoitus on viedä rokotetta maihin, joissa Zika-virusta esiintyy.

Tiedemiehet kaavailevat saavansa rokotteen valmiiksi testausta varten maaliskuuhun mennessä.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.