Brasilialaiset sotilaat mukaan taistelemaan virusinfektiota vastaan

Terveysministerin mukaan Aedes Aegypti -moskiitto on maan pahin julkinen vihollinen.

  • LKS 20160116 BRA60; (FILE) A file photo taken on September 2, 2010 shows the Aedes aegypti mosquito at an entomology laboratory in Fort-de-France, in the French overseas department of Martinique. Brazil's Health Ministry confirmed the connection between the growing of microcephaly cases in babies born in NE Brazil and the zika virus, transmitted by the aedes aegypti mosquito. LEHTIKUVA / AFP PHOTO / PATRICE COPPEE

    Aedes Aegypti -moskiitto.

    ()

Brasilia ottaa käyttöön 220 000 sotilaan armeijan, jonka tarkoitus on taistella zika-virusta levittäviä hyönteisiä vastaan. Sotilaat kulkevat talosta taloon jakamassa infolehtisiä, joissa neuvotaan tapoja välttää infektio. Asiasta raportoi BBC.

Ilmoitus armeijan ottamisesta käyttöön annettiin sen jälkeen kun maan terveysministeri Marcelo Castro totesi Brasilian häviävän taistelun virusta vastaan.

Castron mukaan virus on voitettavissa ainoastaan siinä tapauksessa, että ihmiset tuhoavat järjestelmällisesti sitä kantavia moskiittoja. Kyseinen moskiittolaji kantaa myös denguekuumetta ja keltatautia. Viime vuonna Brasiliassa todettiin eniten denguekuumetapauksia koko maan historiassa.

Zika-viruksen kerrotaan olevan yhteydessä jo tuhansien vauvojen kuolemaan. Rokotusta tai parannuskeinoja sitä vastaan ei ole saatavilla. Maailman terveysjärjestö WHO on todennut, että virus tulee todennäköisesti leviämään lähes koko Amerikkaan. Tällä hetkellä tartuntoja on löytynyt jo 21 maasta Pohjois- ja Etelä-Amerikassa.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.