Verkkouutiset

Putinin moottoripyöräjengin johtaja haastoi poliitikon kaksintaisteluun

Yön susien johtaja Aleksander Zaldostanov haastoi Krimin Sevastopolin kaupunginvaltuuston puheenjohtajan kaksintaisteluun maakiistan takia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Presidentti Vladimir Putinin moottoripyöräjengiksikin tituleeratun Yön susien johtaja Aleksander Zaldostanov, joka tunnetaan myös nimellä kirurgi, on ajautunut kiistaan Krimin Sevastopolin kaupunginvaltuuston puheenjohtajan Aleksei Chalyn kanssa.

Moscow Timesin mukaan kiista kumpuaa erikoisesta maanluovutuspäätöksestä. Aluehallinto on nimittäin tehnyt toukokuun alussa päätöksen, jolla Yön susille luvattiin peräti 267 hehtaaria maata Sevastopolin läheltä.

Maa oli määrä vuokrata moottoripyöräjengille 99,9 prosentin alennuksella, jotta jengi voisi perustaa paikalle ”kansallismielisen keskuksen, joka edistää urheilua ja terveellisiä elämäntapoja”.

Alennettua hintaa perusteltiin sillä, että Yön sudet on voittoa tavoittelematon yhteiskunnallinen järjestö.

Yön susille luvattu maa on tällä hetkellä vuokrattu ukrainalaisen miljardöörin Vadim Novinskin omistamalle yritykselle. Alueella sijaitsee myös järvi.

Krimin median mukaan Sevastopolin pormestari Sergei Menjailo on kuitenkin laittanut projektin jäihin, eikä maata ole siirretty Yön susien nimiin. Viime viikolla kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Aleksei Chaly lisäsi vettä myllyyn ja ilmoitti julkisesti vastustavansa hanketta. Chaly on myös vaatinut ”laajaa julkista keskustelua” aiheesta.

Yön susien johtaja reagoi maahankkeen jäädyttämiseen jyrkästi. Zaldostanov ilmaantui lauantaina Sevastopolin kaupungintalon eteen megafonin kanssa, ja vaati Chalya tilille.

Venäläisen Lifenewsin mukaan Zaldostanov haastoi Chalyn kaksintaisteluun kanssaan. Chalyn kerrotaan kieltäytyneen haasteesta.

”He voivat tulla tapaamaan häntä. Hän on aina töissä ja aina valmis keskustelemaan”, kaupunginvaltuuston lehdistösihteeri Jelena Kazakova kuitenkin totesi Lifenewsille.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)