Iran kielsi ystävänpäivän, poliisi valvoi lahjakieltoa

Maailmalla vietettiin sunnuntaina ystävänpäivää, ei kuitenkaan Iranissa.

  • LKS 20160213 BAY2553; Indonesian Muslim students campaign against the celebration of Valentine's Day in Banda Aceh on February 13, 2016. Muslim clerics across Indonesia have warned against celebrating Valentine's Day, which they regard as Western celebration that promotes sex, drinking alcohol and drug use.  PHOTO / Chaideer MAHYUDDIN

    Indonesian Banda Acehissa muslimit osoittivat mieltään ystävänpäivän kieltämiseksi.

    ()

Daily Mailin mukaan Iran kielsi tänä vuonna ystävänpäivän viettämisen kokonaan. Myös Banda Acehissa Indonesiassa ja Saudi-Arabiassa vuosittainen juhlapäivä on kielletty.

Iranissa ystävänpäivän sanottiin edustavan turmeltunutta länsimaista kulttuuria. Poliisi varoitti kauppiaita mainostamasta ja myymästä ystävänpäivätuotteita. Poliisi myös varoitti teheranilaisia kahviloita estämään kokoontumisia, joissa olisi mahdollista vaihtaa ystävänpäivälahjoja. Lahjojenvaihtajat saattaisivat syyllistyä rikokseen.

Ystävänpäivän vietosta on tullut viime vuosina suosittua Lähi-idässä. Uskonnolliset piirit ovat kuitenkin alkaneet vastustaa länsimaista juhlapäivää. Muslimien mielestä ystävänpäivä ei sovi islaminuskon opetuksiin.

Indonesiassa muslimipiirien mielestä ystävänpäivä edustaa länsimaista kulttuuria, jossa kannatetaan vapaan seksin harrastamista sekä alkoholin ja huumeiden käyttöä.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.