Verkkouutiset

Iran kielsi ystävänpäivän, poliisi valvoi lahjakieltoa

Maailmalla vietettiin sunnuntaina ystävänpäivää, ei kuitenkaan Iranissa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Daily Mailin mukaan Iran kielsi tänä vuonna ystävänpäivän viettämisen kokonaan. Myös Banda Acehissa Indonesiassa ja Saudi-Arabiassa vuosittainen juhlapäivä on kielletty.

Iranissa ystävänpäivän sanottiin edustavan turmeltunutta länsimaista kulttuuria. Poliisi varoitti kauppiaita mainostamasta ja myymästä ystävänpäivätuotteita. Poliisi myös varoitti teheranilaisia kahviloita estämään kokoontumisia, joissa olisi mahdollista vaihtaa ystävänpäivälahjoja. Lahjojenvaihtajat saattaisivat syyllistyä rikokseen.

Ystävänpäivän vietosta on tullut viime vuosina suosittua Lähi-idässä. Uskonnolliset piirit ovat kuitenkin alkaneet vastustaa länsimaista juhlapäivää. Muslimien mielestä ystävänpäivä ei sovi islaminuskon opetuksiin.

Indonesiassa muslimipiirien mielestä ystävänpäivä edustaa länsimaista kulttuuria, jossa kannatetaan vapaan seksin harrastamista sekä alkoholin ja huumeiden käyttöä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)