Verkkouutiset

Yllätys Pohjois-Korean sotilasparaatissa: Uusi ydinohjus yltää Eurooppaan

Pohjois-Korean hallitsevan työväenpuoleen 70-vuotisjuhlan kunniaksi järjestetyssä paraatissa nähtiin uudenlaisia ohjuksia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pohjois-Korea tunnetaan mahtailevista sotilasparaateista, joissa esitellään neuvostotyyliin maan asevoimien uusinta kalustoa. Lauantaina järjestetty 70-vuotisjuhlaparaati (video alla) ei ollut poikkeus.

NK News analysoi tässä paraatista saatua kuvamateriaalia. Verkkolehden mukaan valtaosa pohjoiskorealaisten esittelemästä kalustosta oli jo ennestään tuttua. Uudenlaiset ballistiset ohjukset olivat kuitenkin yllätys.

Paraatissa nähtiin neljä radikaalisti muunneltua versiota mannertenvälisestä KN-08 -ohjuksesta (videolla 8:45 alkaen). Aiemmissa paraateissa esitellyt ohjukset ovat tiettävästi olleet pelkkiä lavasteita. Tällä kertaa ohjukset vaikuttavat oikeilta ja ne on ilmeisesti saatu asevoimien käyttöön. Paraatissa paljastettujen ohjusten kärkiä on muokattu venäläisen R-29R -ohjuksen kaltaisiksi. R-29R on sukellusveneestä laukaistava ballistinen ohjus.

NK News kertoo ohjuksiin tehtyjen muutosten viittaavan siihen, mistä maasta hankittuun teknologiaan aseet perustuvat. Uusien ohjusten todetaan merkitsevän Pohjois-Korealle suoranaista hyppyä kohti uskottavaa ydinpelotetta.

Pohjois-Korealla on tiettävästi joitakin ydinpommeja, mutta asiantuntijat ovat erimielisiä siitä, onko maan asevoimilla vielä ohjuksiin sopivia ydinkärkiä.

KN-08 -ohjuksen kantama on noin 10 000 kilometriä. Mikäli Pohjois-Korea kykenee varustamaan ohjukset ydinkärjillä tarkoittaa se, että koko Aasia, valtaosa Euroopasta ja jopa Yhdysvallat olisivat niiden iskuetäisyydellä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)