Verkkouutiset

Yllättävä teloitusvideo Syyriasta – tällä kertaa uhreina ISIS-jihadistit

ISIS-järjestön kanssa kilpaileva jihadistiryhmä on julkaissut videon, jossa se teloittaa väitetysti ISIS:n miehiä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Syyriassa ja Irakissa laajoja alueita hallitsevan ISIS-jihadistijärjestön kanssa kilpaileva Jaish al-Islam -järjestö on julkaissut videon, jolla se väittää teloittavansa 18 ISIS-taistelijaa.

Video on monin tavoin kuin suora kopio ISIS:n omista teloitusvideoista, joista järjestö on tullut tunnetuksi. Asiasta uutisoivan Independentin mukaan joukko ISIS-taistelijoita talutetaan 19-minuuttisella videolla ammuttaviksi. Heidät surmataan haulikoilla.

Jaish al-Islamin video yrittää selvästi myös ivata ISIS-propagandaa. Teloittajat ovat pukeutuneet videolla oransseihin haalareihin, joihin ISIS normaalisti pukee teloitettavat uhrinsa. Jaish al-Islamin uhrit ovat taas mustissa asuissa aivan kuten ISIS:n teloittajat.

”Tämä ryhmä väitti olevansa emovaltio, syytti muita muslimeita vääräuskoisiksi, vuodatti heidän vertaan ja ryöväsi heidän omaisuutensa”, eräs teloittajista toteaa videolla ennen ampumisia.

”Tämä on rangaistus heidät teoistaan”, hän julistaa.

Jaish al-Islam koostuu noin 60 jihadistiryhmittymästä, jotka ovat kieltäytyneet liittymästä ISIS-järjestöön. Se taistelee ISIS:n lisäksi myös Syyrian hallituksen joukkoja vastaan. Siihen uskotaan kuuluvan peräti noin 25 000 taistelijaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)