Muhiiko USA:ssa iso yllätys? Sosialisti Sanders edellä Clintonia

Nevadaa on pidetty Clintonin osavaltiona.

  • LKS 20160220 - LAS VEGAS, NV - FEBRUARY 20: Democratic presidential candidate Sen. Bernie Sanders (I-VT) greets workers in the cafeteria of the MGM Grand Casino on February 20, 2016 in Las Vegas, Nevada. Sanders and Hillary Clinton wait for the voters to weigh in as they head to the polls in the Democratic caucus. LEHTIKUVA / Joe Raedle / Getty Images / AFP

    Bernie Sanders vaalikampanjan tiimellyksessä.

    ()

Ensimmäisten ovensuukyselyjen mukaan demokraattien esivaalitaistossa olisi muhimassa yllätys. Sosialistiksi itseään tituleeraava Bernie Sanders oli CNN:n mukaan edellä Hillary Clintonia prosentein 49–47.

Nevadan osavaltion esivaalin piti alun perin olla Clintonin vahvaa maaperää suuren latinomäärän takia. Espanjankieliset ovat aiemmin olleet vahvasti Clintonin takana.

Asiantuntija-arvioiden mukaan Sandersin nousuvire saa vahvaa tukea, jos hän pystyy pitämään kisan edes tiukkana Nevadassa. Nyt siis näyttää siltä, että hän voisi jopa voittaa Clintonin.

Samaan aikaan kun Demokraatit taistelevat Nevadassa. republikaanit ottavat mittaa toisistaan Etelä-Carolinessa.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.