Verkkouutiset

Kalifornian yliopistojen opiskelijat voittivat olympialaisista 71 mitalia

Yksistään Stanfordin yliopiston opiskelijat saivat 25 mitalia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomessa on kohistu Rio de Janeiron olympialaisten pohjanoteerauksesta. Huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Kojonkoski sanoo IS:n haastattelussa, että ”menestyksen suhteen pitää olla rauhallinen, koska muutos kestää yleensä kymmenisen vuotta”.

Erääksi vertailukohdaksi menestykselle voi ottaa USA:n järjestelmän. USA Todayn mukaan Riossa maan yliopisto-opiskelijat kahmivat mitaleja.

Kärjessä olivat Stanford 25, California 19 ja Southern California 18 mitalilla. Kun mukaan laskee 7. tilan UCLA:n, saivat yksistään Kalifornian yliopistot Riosta 71 mitalia.

USA:n yliopistot tuottivat mitalisteja myös muille maille kuin USA:lle. Esimerkiksi Unkarille kolme kultaa uinut Katinka Hosszu opiskelee Southern Californiassa ja Italialle kaksi kultaa ampunut Nicco Campriani West Virginiassa.

USA:n olympiajoukkueessa oli 555 urheilijaa, joista 417 tuli jostain yliopistosta. Täydellinen lista kaikista USA:ssa yliopistossa opiskelevien mitaleista löytyy tästä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)