Pohjois-Koreassa yliopistossa on sotilaskuri, viranomainen valitsee aineesi ja poliisi valvoo pukeutumista

Pohjois-Korean yliopistoissa eletään kuin armeijassa.

  • LKS 20160207  JYJ921; This picture taken from North Korean TV and released by South Korean news agency Yonhap on February 7, 2016 shows North Korean leader Kim Jong-Un signing on a document of earth observation satellite Kwangmyong 4 in Pyongyang. North Korea said on February 7, it had successfully put a satellite into orbit, with a rocket launch widely condemned as a ballistic missile test for a weapons delivery system to strike the US mainland. -- LEHTIKUVA / AFP PHOTO / North Korean TV via YONHAP -- NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS -- THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.

    Kim Jong-un.

    ()

”Pääsykokeeseen osallistuminen vaatii suosituskirjeen sekä virallisen tuen kansalliselta poliittiselta oppilasjärjestöltä ja hakijan lukiolta. Opiskelijavalinta suoritetaan yliopistossa hakijan perhetaustan, opintojen ulkopuolisen toiminnan ja arvosanojen perusteella”, pohjoiskorealainen loikkari Yoo-sung kertoo NK Newsin ”kysy pohjoiskorealaiselta” -palstalla.

Yoo-sung on opiskellut yliopistossa sekä Pohjois-Koreassa että Etelä-Koreassa. Hänen mukaansa maiden koulutusjärjestelmiä ei voi edes verrata.

Yoo-sung kertoo, ettei opiskelija saa valita Pohjois-Korean yliopistoissa edes oppiainettaan.

”Yliopiston viranomaiset valitsevat pääaineesi puolestasi. Sen jälkeen, kun yliopisto on ilmoittanut sinulle, mikä pääaineesi on, opiskelet sitä seuraavat neljä vuotta.”

Yoo-sung kuvailee pohjoiskorealaista yliopistomaailmaa varsin sotilaalliseksi.

”Joka luokalla on johtaja, varajohtaja ja sihteeristö. Kaikissa luokissa on vahva ja jäykkä hierarkia, ja opiskelijoilla on paikkansa valtapyramidissa”, hän selvittää.

Johtajien tehtävänä on Yoo-sungin mukaan pitää yllä kuria ja varmistaa, että kaikki noudattavat koulun sääntöjä.

Sotilaallinen meno näkyy aikatauluissakin. Koulupäivä alkaa yliopistoissa tasan kello kahdeksan ja kaikkien opiskelijoiden on oltava paikalla viimeistään 7.25. Mikäli opiskelija myöhästyy minuutinkin, joutuu hän esittämään anteeksipyynnön koko oppilaitoksen edessä.

Kaikkien opiskelijoiden on myös pukeuduttava pukuihin ja käytettävä solmiota. Pukukoodia valvoo erityinen yliopistopoliisi.

Yoo-sungin mukaan opintokokonaisuuteen kuuluu myös kaikissa yliopistoissa maata johtavan Kimin dynastian historiaa. Näin pönkitetään maan diktaattorin Kim Jong-unin henkilökulttia.

Valmistuessa on selviydyttävä lopputyön lisäksi myös maan johtajaa käsittelevästä kokeesta.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.