Verkkouutiset

Yhteensattuma Venäjän vaaleissa? Putinin puolue sai sadalla alueella tasan saman prosentin äänistä

Yhtenäisen Venäjän vaalivoiton takaa paljastuu yhä enemmän kummallisuuksia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän viime viikonlopun duuman vaalit ylivoimaisesti voittaneen valtapuolue Yhtenäisen Venäjän vaalitulos hämmästyttää tutkijoita.

Meduza kertoo tässä venäläisen vaaliasiantuntijan ja tutkijan Aleksander Kirejevin tekemästä erikoisesta havainnosta.

Presidentti Vladimir Putinin puolue sai Saratovin alueella yli sadassa vaalipiirissä kymmenykselleen tasan saman prosenttiosuuden annetuista äänistä. Luku oli 62,2 prosenttia.

Kirejevin mukaan hämmästyttävä ”yhteensattuma” viittaa vakavaan vaalivilppiin.

Venäjän vaalivalvontaa johtavan Ella Pamfilova on kiistänyt Kirejevin löydöksien viittaavan vilppiin.

– Mitä tahansa voidaan käsitellä irrallaan asiayhteydestään. Minä voisin entisenä sähköinsinöörinä tehdä vaikka kuinka pitkälle vietyjä oletuksia teille perustuen kvanttifysiikkaan tai matematiikkaan – luoda vuoren mistä tahansa myyränkeosta, Pamiflova muotoili medialle.

Hänen mukaansa väitetty vaalivilppi Saratovissa on muutenkin merkityksetöntä verrattuna vakavampiin asioihin kuten esimerkiksi “laittomaan vaalikampanjointiin ja julkisten resurssien käyttöön (vaalityössä)”.

Venäjän vaalien äänestysprosentti oli virallisten lukujenkin mukaan vain noin 47 prosenttia. Luku on presidentti Putinin valtakauden alin. Äänestäjämäärien jakauma oli niin ikään erikoinen. Esimerkiksi Moskovassa ja Pietarissa vain noin 30 prosenttia äänioikeutetuista vaivautui uurnille. Kaukasuksella taas nähtiin hurjia äänestyslukuja. Esimerkiksi Tshetsheniassa äänestysaktiivisuus oli yli 70 prosentin luokkaa ja Putinin puoluetta kannatti 96 prosenttia äänestäjistä.

Vaalit olivat virallisesti Yhtenäisen Venäjän murskavoitto. Puolue sai noin 54 prosentin kannatuksen. Lisäksi se nappasi peräti 203 jaossa olleista 255 yhden duumaedustajan vaalipiiristä. Tulos merkitsee, että Putinin puolue hallitsee peräti 76 prosenttia duuman paikoista. Aiemmin Yhtenäisellä Venäjällä oli hallussaan 53 prosenttia paikoista.

Kirejevin löydökset tukevat jo aiemmin julkisuudessa esitettyjä väitteitä, joiden perusteella jo pelkkä tilastoanalyysi vaalituloksesta ja äänijakaumista viittaa laajamittaiseen vilppiin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)