Verkkouutiset

Yhdysvalloilta uhkavaatimus Venäjälle: Lopettakaa hyökkäys Aleppossa

Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerry on uhannut lopettaa kaiken mahdollisen yhteistyön Venäjän ja Syyrian kanssa, jos hyökkäystä Aleppossa ei lopeteta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhdysvaltain ulkoministeriön mukaan ulkoministeri John Kerry esitti uhkavaatimuksen Venäjän ulkoministerille Sergei Lavroville puhelinkeskustelussa.

Kyse on Yhdysvaltojen ja Venäjän tietojenvaihtoa koskevasta kahdenvälisestä sopimuksesta, jonka tarkoitus on estää sotatoimien kohdistuminen toisiaan vastaan.

Venäjän ulkoministeriö julkaisi lausunnon, jonka mukaan Lavrov totesi Kerrylle, että Yhdysvaltojen pitää noudattaa velvoitettaan erottaa oppositioryhmät terroristiryhmistä.

Syyrian hallituksen joukot yhdessä irakilaisten, iranilaisten ja terroristijärjestö Hizbollahin joukkojen kanssa ovat edenneet Aleppossa kapinallisten hallussa pitämillä alueilla. Ennen maahyökkäystä Venäjä pommitti siviilien asuttamia alueita maanalaisten bunkkereiden tuhoamiseen tarkoitetuilla pommeilla. Venäjä ja Syyria ovat kohdistaneet iskunsa myös erityisesti sairaaloihin.

Syyrian hallituksen ja Venäjän toimet uhkaavat 600 000 ihmistä kansanmurhalla.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)