Verkkouutiset

USA ei luota Venäjän tulitaukoehdotukseen Syyriassa

Yhdysvallat epäilee, että Venäjän tulitaukoehdotuksen tarkoitus on ostaa aikaa kapinallisten murskaamiseksi Aleppossa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Washington Postin mukaan Venäjä on esittänyt tulitauko Syyriaan, joka alkaisi 1. maaliskuuta eli kolmen viikon päästä.

BBC:n mukaan Yhdysvallat ei luota Venäjän tulitaukoehdotukseen, vaan epäilee, että Venäjä haluaa ostaa ehdotuksellaan aikaa jatkaakseen taisteluita Aleppossa, kunnes maltilliset kapinallisryhmät on murskattu.

50 000 ihmistä on joutunut jättämään kotinsa Aleppossa, missä Syyrian presidentti Bashar al-Assadin joukot yhteistyössä Venäjän, Iranin vallankumouskaartin ja terroristijärjestö Hizbollahin ovat pyrkineet saartamaan kapinallisten hallussa pitämän Aleppon kaupungin.

Yhdysvallat vaatii taisteluiden välitöntä lopettamista ja mahdollisuutta humanitaarisen avun tarjoamiseen Aleppoon.

Rauhanneuvotteluita on tarkoitus jatkaa 25. helmikuuta. Genevessä pidetyt rauhanneuvottelut päättyivät, kun Assadin joukkojen ja Venäjän koalitio kiihdyttivät taisteluita Aleppossa.

Yhdysvaltain presidentti Barack Obaman hallinnon Isisin vastaisesta taistelusta vastaava virkamies Brett McGurk sanoi, että Assadin ja Venäjän toimet Aleppossa vahvistavat Isisiä keskittämällä Isisin vastaiset joukot taistelemaan Assadin ja Venäjän joukkoja vastaan Aleppossa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)