USA ei luota Venäjän tulitaukoehdotukseen Syyriassa

Yhdysvallat epäilee, että Venäjän tulitaukoehdotuksen tarkoitus on ostaa aikaa kapinallisten murskaamiseksi Aleppossa.

  • LKS 20160209 // LKS 20160204 Syrian rescuers search for survivors from under the rubble following a reported air strike on the rebel-held neighbourhood of al-Kalasa in the northern Syrian city of Aleppo, on February 4, 2016. Tens of thousands of people were reported to have fled their homes in northern Syria as regime troops pressed a major Russian-backed offensive around second city Aleppo. Turkey's Prime Minister Ahmet Davotoglu warned that up to 70,000 people were headed towards his country, fleeing the offensive, which threatens to completely encircle rebels in Aleppo city. / AFP / THAER MOHAMMED - LEHTIKUVA / AFP

    Aleppo on suureksi osaksi raunioina.

    ()

Washington Postin mukaan Venäjä on esittänyt tulitauko Syyriaan, joka alkaisi 1. maaliskuuta eli kolmen viikon päästä.

BBC:n mukaan Yhdysvallat ei luota Venäjän tulitaukoehdotukseen, vaan epäilee, että Venäjä haluaa ostaa ehdotuksellaan aikaa jatkaakseen taisteluita Aleppossa, kunnes maltilliset kapinallisryhmät on murskattu.

50 000 ihmistä on joutunut jättämään kotinsa Aleppossa, missä Syyrian presidentti Bashar al-Assadin joukot yhteistyössä Venäjän, Iranin vallankumouskaartin ja terroristijärjestö Hizbollahin ovat pyrkineet saartamaan kapinallisten hallussa pitämän Aleppon kaupungin.

Yhdysvallat vaatii taisteluiden välitöntä lopettamista ja mahdollisuutta humanitaarisen avun tarjoamiseen Aleppoon.

Rauhanneuvotteluita on tarkoitus jatkaa 25. helmikuuta. Genevessä pidetyt rauhanneuvottelut päättyivät, kun Assadin joukkojen ja Venäjän koalitio kiihdyttivät taisteluita Aleppossa.

Yhdysvaltain presidentti Barack Obaman hallinnon Isisin vastaisesta taistelusta vastaava virkamies Brett McGurk sanoi, että Assadin ja Venäjän toimet Aleppossa vahvistavat Isisiä keskittämällä Isisin vastaiset joukot taistelemaan Assadin ja Venäjän joukkoja vastaan Aleppossa.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.