Verkkouutiset

”Vakava rikkomus, provokaatio” – Näin maailma reagoi Pohjois-Korean ydinkokeeseen

Yhdysvallat sanoo, ettei hyväksy Pohjois-Koreaa ydinasemaana.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pohjois-Korea on ilmoittanut tehneensä historiansa neljännen ydinkokeen. Kyseessä on pohjoiskorealaisten mukaan ollut ”pienennetty vetypommi”.

Yhdysvaltain turvallisuusneuvoston NSC:n (National Security Council) tiedottajan mukaan ydinkoetta ei voitu vielä varmistaa tapahtuneeksi, mutta Yhdysvallat pitää tilannetta tarkasti silmällä, ja ”ei hyväksy Pohjois-Koreaa ydinasemaana”.

Valkoinen talo totesi, että Pohjois-Korean provokaatioihin vastataan. Yhdysvallat kertoi myös tuomitsevansa kaikki YK:n turvallisuusneuvoston päätöksiin kohdistuvat loukkaukset ja kehottavansa Pohjois-Koreaa pitämään kiinni kansainvälisistä säännöistä ja sopimuksista.

Myös Britannia on kommentoinut uutista ydinkokeesta jyrkästi.

– Jos Pohjois-Korean raportit vetypommista ovat totta, se on YK:n päätösten vakava rikkomus ja provokaatio, jonka minä tuomitsen ehdoitta, sanoi Britannian ulkoministeri Philip Hammond.

Kiina ei The Guardianin mukaan välittömästi kommentoinut asiaa, mutta Kiinan valtion virallisen uutistoimiston Xinhuan reportaasissa todetaan ”kokeen ilmeisesti olevan YK:n päätösten vastainen” ja ”sillä olevan seuraamuksia”.

YK:n turvallisuusneuvoston odotetaan kokoontuvan hätäkokoukseen asian vuoksi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)