Verkkouutiset

”Venäjän sätkynukke”, ”avaruuslisko” – Wikipedia sai tarpeekseen USA:n edustajainhuoneesta

Wikipedia on sulkenut Yhdysvaltain edustajainhuoneen tietokoneet päivittämästä sivujaan. Syynä ovat sieltä tulleet kummalliset muutokset sivuihin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Wikipedia on sulkenut Yhdysvaltain edustajainhuoneen tietokoneet päivittämästä sivujaan kymmenen päivän ajaksi, kertoo BBC. Estot asetettiin, koska edustajainhuoneesta tehtiin Wikipedian tietosivuille kummallisia muutoksia.

Muutoksiin kuului mm. maan entisen puolustusministerin, Donald Rumsfeldtin tietojen muuttaminen sanomaan itseään ”avaruusliskoksi”. Toisessa muutoksessa ukrainalainen poliitikko Natalija Vitrenko laitettiin väittämään hänen itsensä olevan ”Venäjän sätkynukke”. Myös esimerkiksi presidentti John F. Kennedyn tietoja oli muutettu.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun edustajainhuoneesta on tehty vastaavia muutoksia. Nyt ne huomattiin, kun muutettuja tietoja julkaistiin Twitterissä. Edustajainhuoneen henkilökunnan mukaan kaikkia yhdeksäätuhatta työntekijää rangaistaan nyt muutaman ihmisen tekosista. Muutosten ei uskota olevan kongressin jäsenten tekemiä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)