Verkkouutiset

”Herkkuja” kiven sisältä Venäjältä: Putinin vanki julkaisi parhaat reseptinsä

Liki neljä vuotta kiven sisällä viettänyt Andrei Barabanov kertoo, miten venäläisvankilassa saa vatsansa täyteen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Andrei Barabanov osallistui kymmenien tuhansien muiden venäläisten kanssa toukokuun jättimielenosoituksiin Moskovan Bolotnaja-aukiolla toukokuussa 2012.

Muun muassa vaalivilppiä vastustanut ja demokratiaa vaatinut mielenosoitus järjestettiin juuri ennen Venäjän presidentti Vladimir Putinin kolmannen vaalikauden alkua. Mielenosoitus päättyi poliisin ja osallistujien väkivaltaisiin yhteenottoihin.

Barabanov pidätettiin ja tuomittiin vankeuteen ”massamellakkaan osallistumisesta” ja ”poliisin väkivaltaisesta vastustamisesta”. Ihmisoikeusjärjestöt pitävät Bolotnajan aukion mielenosoittajien vangitsemisia pitkälti poliittisina tuomioina.

Entinen vanki muistelee aikojaan kiven sisällä venäläisen ihmisoikeusjärjestön kampanjassa. Siinä hän julkaisee yhden tarinoilla ja kuvalla höystetyn vankilareseptin päivässä. Instagramissa julkaistuihin päivityksiä voi seurata tämän linkin takaa.

”Halusimme näyttää, mitä ihmisille syötetään vankilan ruokaloissa ja todistaa myös, etteivät ihmiset aina elä helvetillisissä oloissa”, Barabanov toteaa Moscow Timesille.

Hänen julkaisemansa reseptit perustuvat Barabanovin omiin ja muiden vankien kokemuksiin. Hän aikoo kerätä ne myöhemmin kirjaksi.

Barabanovin reseptien joukosta löytyy muun muassa kaksi ja puoli vuotta telkien takana viettäneen Ilja Gustsinin ohjeet siihen, kuinka venäläisvankilassa tehdään pontikkaa (kuva alla):

1. Venttiili. Leikkaa pullosta kaula. Käytät sitä myöhemmin kaasujen poistamiseen pontikastasi.

2. Muovikasseja. Käytät näitä kotipolttoisesi säilyttämiseen, pontikkalaitoksesi peittämiseen tai ”kontrolkina”, eli pieninä naruina, joilla koko rakennelma pidetään kasassa.

3. Kippo. Nyt siinä on korealaista porkkanasalaattia, mutta pian se on täynnä viinaa.

4. Sokeria. Tämä on käymisen tärkein ainesosa.

5. Pattereita. Pulloihin kaadetaan kuumaa vettä, jota käytetään myöhemmin keitoksen lämmittämiseen.

6. Hiiva. Leipä on kostutettava vedellä ja se on jätettävä ”kukkimaan” pariksi päiväksi. Tämä ei ole tarpeen, jos voit hankkia tavallista hiivaa laittomin keinoin. …

9. Pesuvati. Tämä on pontikkapannusi ydin.

Andrei Barabanov tarjoaa myös vinkkinsä siihen, kuinka vankilaoloissa saa valmistettua maistuvaa aamupuuroa.

”Meille ei annettu ruokalassa puuroa vaan käsittämätöntä harmaata massaa. Voin sijasta käytettiin kombizhiriä (eläin ja kasvirasvoista valmistettu voinkorvike, jota suosittiin neuvostoaikoina). Kärsin vatsavaivoista ja minusta tuntui, kuin he yrittäisivät tappaa minut”, Barabanov kirjoittaa.

Barabanovin mukaan vangit kehittelivät korvikkeeksi omia puuroreseptejään. Hänen versiossaan pikakaurapuurohiutaleisiin sotketaan kuumaa vettä, rusinoita, maitoa ja maitotiivistettä. Keitosta haudutetaan 10–15 minuuttia kannen alla.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)