Verkkouutiset

Putinin diktaattori etsii kadonnutta kotieläintään – somepilkkaajat auttavat ”onko tämä sinun kissasi” -kuvilla

Tshetshenian diktaattorin kadonnut kissa poiki pilkkakampanjan Twitterissä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjään kuuluvan Tshetshenian tasavallan johtaja Ramzan Kadyrov pyysi viime viikolla suositulla Instagram-tilillään apua kadonneen kissansa etsintään. Venäjän presidentti Vladimir Putinin läheisenä liittolaisena ja suojattina tunnettu Kadyrov julkaisi avunpyyntönsä myös twitter-tilillään.

Asiasta uutisoivan Radio Free Europen mukaan se näyttäisi olleen virhe. Kadyrovin pyyntö ei nimittäin jäänyt huomaamatta suosittua amerikkalaista iltaohjelmaa pyörittävältä koomikolta John Oliverilta. Hän kehotti ironisesti viimeisimmässä lähetyksessään (alla) miljoonia katsojiaan avustamaan diktaattoria kissansa löytämisessä.

– Se, että Kadyrov on huolissaan kadonneesta kissastaan, ei ole hyvä homma, Oliver totesi.

– Tässä on kyse miehestä, jonka turvallisuusjoukkoja syytetään kidnappauksista ja kidutuksesta, ja jonka Wikipedia-sivulla on kokonainen osio, joka on omistettu syytöksille ihmisoikeusloukkauksista.

Oliver muistutti katsojiaan myös tapauksesta, jossa Kadyrov passitti yli 1 000 häävierasta kuulusteluihin, kun hänen puhelimensa katosi.

– Kun Kadyrov kadottaa jotakin, hän menee vähän sekaisin, Oliver sanoi.

Oliverin aloittama kampanja teki tehtävänsä. Twitter-kansa innostui suosikkijuontajan tempauksesta ja alkoi lähettää Kadyroville toinen toistaan koomisempia kuvia, kysyen diktaattorilta samalla, onko kuvassa mahdollisesti hänen kissansa.

Ramzan Kadyrov vastasi John Oliverille Instagramissa maanantaina. Kadyrov on jakanut päivityksessään kehnosti käsitellyn kuvan, jossa Oliver kuvataan Vladimir Putinin koristamassa paidassa.

”Olen kyllästynyt vitseihin. Haluan huolehtia kissoista Tshetsheniassa. Putin on muuten johtajamme”, kuvassa todetaan.

Tavallisesti venäjäksi Instagramissa kirjoittavan Kadyrovin päivitys on englanninkielinen. Teksti on varsin tökeröä ja vaikuttaa automaattisesti käännetyltä. Siinä Kadyrov muun muassa kehuu Putinia viisaaksi ja rohkeaksi johtajaksi ja kertoo uskovansa kissansa olevan kosiomatkalla ja palaavan kotiin ”kevätasioiden hoitamisen” jälkeen.

Twitter-kansa reagoi Kadyrovin vastausviestiin odotetusti. Paluupostina satoi taas lisää kissakuvia. Verkkouutiset keräsi alle joitakin esimerkkejä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)