Verkkouutiset

Vladimir Putin: Maailma palaa tasapainoon

Venäjän presidentin mukaan yritykset yksinapaisen maailman luomiseksi ovat epäonnistuneet.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Tämä oli väistämätöntä. Yritykset luoda yksinapainen maailma ovat epäonnistuneet. Elämme jo eri aikaa, Venäjän presidentti Vladimir Putin totesi NTV-kanavan haastattelussa sunnuntaina.

Asiasta uutisoivan Venäjän valtion omistaman median Sputnikin mukaan Putin totesi ”maailman palaavan tasapainoon”.

– Venäjä on aina pitänyt kiinni siitä, että meidän on kunnioitettava toisten intressejä samalla kun puolustamme omiamme. Näin aiomme rakentaa suhteemme kumppaneihimme, presidentti sanoi.

Vladimir Putin kommentoi haastattelussa Naton 1990-luvun ilmaoperaatioita Jugoslaviassa ja Bosniassa. Hänen mukaansa ne olivat laittomia eikä Venäjän mielipidettä asiassa kuunneltu.

– Vastaus on varsin yksinkertainen. Vain kovia ääniä kuunnellaan. Tilanne on muuttunut. Mielestäni ei ole salaisuus, että monet kumppaneistamme noudattavat nykyään mieluummin kansainvälistä lakia, koska globaali tasapaino palautuu hiljalleen, Putin totesi.

Venäjä päivitti hiljattain ulkopoliittista doktriiniaan heijastamaan sen roolia Ukrainan ja Syyrian sodissa. Aiempi doktriini oli vuodelta 2013. Verkkouutiset kertoo asiasta tässä.

Päivityksissä huomioidaan muun muassa kasvanut alueellisten konfliktien riski. Naapurimaiden osalta todetaan, että Venäjän tulee edistää ”olemassa olevien jännitteiden ja konfliktien pesäkkeiden tuhoamista niiden (naapurimaiden) alueilla sekä estettävä tällaisten pesäkkeiden ja konfliktien syntyminen”.

Kansainvälinen yhteisö on yleisesti tuominnut Venäjän sotatoimet Krimillä ja Itä-Ukrainassa kansainvälisen lain vastaisina. Venäjän asevoimia on syytetty myös ihmisoikeusrikkomuksista Syyriassa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)