Verkkouutiset

Vladimir Putin: Tilanne muuttuu paremmaksi vain jos meistä tulee vahvempia

Länsimaiset tiedustelupalvelut suunnittelevat jo toimia Venäjän tulevien vaalien varalle, presidentti Vladimir Putin sanoo.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

”Olemme aina vastanneet ja tulemme aina vastaamaan kunnolla kaikkiin sisäisiin ja ulkoisiin uhkiin kansalliselle turvallisuudelle”, presidentti Vladimir Putin totesi torstaina Venäjän turvallisuuspalvelun johdolle pitämässään puheessa.

Moscow Timesin mukaan Putin listasi puheessaan uhkia Venäjän turvallisuudelle. Ulkoisiksi uhkiksi presidentti mainitsi Naton laajenemisen Venäjän raja-alueille sekä amerikkalaisten ohjuspuolustusjärjestelmien tuomisen Eurooppaan ja Aasian maihin.

Sisäisinä uhkina Putin taas piti terrorismia, ääriajattelua, vakoilua ja yrityksiä käyttää kansalaisjärjestöjä Venäjän hallinnon horjuttamiseen ja epävakauden ruokkimiseen.

”Länsimaiset tiedustelupalvelut jatkavat yrityksiään käyttää kansalaisjärjestöjä ja poliittisia järjestöjä omien tarkoitusperiensä ajamiseen”, Putin totesi.

Hänen mukaansa lännessä suunnitellaan jo toimia Venäjän vuosien 2016–2018 vaalien varalle.

Venäjällä järjestetään parlamenttivaalit ensi vuonna. Vuonna 2018 on vuorossa presidentinvaalit.

Putin kertoi myös venäläisten vastavakoiluviranomaisten toimista. Hän kertoi venäläisten ”estäneen 290 vieraan vallan agentin ja 52 tiedustelu-upseerin toimet” viimeisen vuoden aikana.

Presidentti otti puheessaan kantaa myös Ukrainan kriisiin ja Lähi-idän konflikteihin.

”Tilanne ei voi säilyä tällaisena ikuisesti. Se muuttuu, ja toivoakseni parempaan suuntaan – myös tässä maassa”, Putin sanoi.

”Se ei kuitenkaan muutu paremmaksi, jos alistumme ja taivumme toisten tahtoon joka välissä. Tilanne muuttuu paremmaksi, vain jos meistä tulee vahvempia”, hän totesi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)