Verkkouutiset

Viron pääministeri pyysi maahan lisää USA:n joukkoja

Viron pääministeri Taavi Rõivas on tavannut amerikkalaisia senaattoreita ja pyytänyt Yhdysvaltoja lisäämään joukkojaan Virossa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Viron pääministeri Taavi Rõivas kertoo Viron yleisradiolle ehdottaneensa yhdysvaltalaisdelegaatiolle Viron amerikkalaisten joukkojen määrän lisäämistä pataljoonaan.

Rõivas tapasi keskiviikkona yhdessä Viron puolustusministeri Sven Mikserin kanssa Yhdysvaltojen senaattorit Deb Fisherin, John Cornynin, Jeff Sessionsin ja John Barrasson sekä kongressiedustaja Mike Conawayn.

Tapaamisessa puitiin sotilasasioiden lisäksi myös energia- ja kyberturvallisuuspolitiikkaa sekä Euroopan unionin ja Yhdysvaltojen välistä TTIP-vapaakauppasopimusta.

”Yhdysvaltojen ja eurooppalaisten liittolaismaiden sotilaallinen läsnäolo on hyvin tärkeää alueen turvallisuuden varmistamiseksi”, Rõivas totesi senaattoreille.

Pääministeri sanoi arvostavansa Yhdysvaltojen sitoutumista sen Nato-liittolaisten alueiden suojelemiseen.

Amerikkalaisdelegaatio kiitteli puolestaan Viroa siitä, että se on sitoutunut satsaamaan kaksi prosenttia bruttokansantuotteestaan puolustusmenoihin. Nato on asettanut sen tavoitteeksi kaikille jäsenvaltioilleen. Vain harva niistä kuitenkin yltää siihen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)