Verkkouutiset

Viron asevoimien komentaja: Tarvitsemme USA:n ohjuksia Venäjän invaasion estämiseen

Viron puolustusvoimien päällikön mukaan Viro tarvitsee amerikkalaisia torjuntaohjusjärjestelmiä maaperälleen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Viron puolustusvoimien komentaja kenraaliluutnantti Riho Terras sanoo Financial Timesin haastattelussa Viron tarvitsevan amerikkalaisia Patriot-torjuntaohjusjärjestelmiä, jos se tahtoo estää Venäjän invaasion maahan.

– Itsepuolustuskykymme on hyvin tärkeässä roolissa. Se vaatii ilmapuolustuskykyä, Terras perustelee.

Hänen mukaansa Viro on alttiina Venäjän salamahyökkäykselle ilman riittävää ilmapuolustusta. Patriot-pattereiden lisäksi myös Naton lentokoneiden määrää alueella tulisi Terraksen mukaan lisätä.

– Meidän on oltava valmiina ja mietittävä, mihin meidän on pystyttävä. Venäjä käyttäytyy opportunistisesti. Jos heillä on tilaisuus, he myös tarttuvat siihen.

Terras luonnehtii Baltiaa saareksi. Hän muistuttaa, että niiden linkkinä muihin Nato-maihin on vain yksi rautatie ja kaksi valtatietä. Nekin kulkevat ohutta maakaistaletta pitkin. Se taas puolestaan sijaitsee Moskovan liittolaisen Valko-Venäjän ja Venäjän hallussa olevan Kaliningradin alueen välissä.

Venäjän presidentti Vladimir Putin on arvostellut kovin sanoin Naton Romanian ja Puolan ohjuskilpihanketta. Venäjän johdon mukaan torjuntaohjukset ovat uhka. Venäjän reaktio Viroon siirrettäviin ohjuspattereihin olisi varmasti jyrkkä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)