Verkkouutiset

Reformipuolue torjui Venäjän-mielisten nousun Viron vaaleissa

Edgar Savisaar on Viron suosituin poliitikko, mutta voittajapuolueen Taavi Rõivas ei suostu hänen kanssa yhteistyöhön.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Valtaa pitävä reformipuolue saavutti niukan voiton Viron sunnuntaisissa parlamenttivaaleissa. Se sai 27,7 prosenttia äänistä ja 30 paikkaa Viron 101-paikkaisessa parlamentissa.

Reformipuolue on ollut Viron suurin puolue runsaat 8 vuotta. Siitä viimeisen vuoden ajan puoluetta on johtanut 35-vuotias Taavi Rõivas, joka on nyt maansa pääministeri.

Toiseksi eniten ääniä sai Venäjä-mielisenä pidetty Viron keskustapuolue, joka sai 24,8 prosenttia äänistä ja 27 paikkaa.

Keskustapuolue on suosittu viron venäjänmielisen vähemmistön keskuudessa. Puolueen puheenjohtaja Edgar Savisaar on lisäksi arvostellut EU:n Venäjä-politiikkaa Ukrainan kriisin aikana.

Reformipuolue ja keskusta ovat aiemmin istuneet samassa hallituksessa, mutta nyt välit ovat viilenneet Savisaaren Venäjä-linjausten vuoksi. Rõivas ilmoitti myöhään illalla, että ei suostu yhteistyöhön keskustan kanssa, kertoo Viron yleisradio.

Kolmanneksi suurin puolue on sosiaalidemokraatit 15,2 prosentin kannatuksella.

Savisaar sai vaaleissa 24 848 ääntä, mikä on Viron kaikkien aikojen ennätys. Hän jätti taakseen Rõivasin, jota äänesti 15 862 virolaista.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)