Verkkouutiset

Virossa raivostuttiin Ylen vakoojasyytöksistä – ”levittää Venäjän propagandaa”

Virolaismediassa kritisoidaan Ylen Tallinnan kirjeenvaihtajan kirjoitusta vangitusta virolaispoliisista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Viron turvallisuuspoliisin tiedottaja Harrys Puusepp tyrmää Yleisradion Tallinnan kirjeenvaihtajan Risto Vuorisen Ylen verkkosivuille tekemän kirjoituksen Eston Kohverista.

Puusepp toteaa Vuorisen valehtelevan.

”Hän levittää Venäjän propagandaa”, Puusepp sanoo virolaiselle Delfille.

Puuseppin mukaan ammattimaisessa journalismissa tulee tehdä ero faktojen ja mielipiteiden välillä. Hän sanoo niiden menneen Vuorisella sekaisin.

”Eikä välttämättä vahingossa”, hän toteaa.

Kirjoituksessaan Vuorinen muun muassa totesi Kohverin tapauksen olevan ”esimerkki siitä, miten suuresta kuvasta rajataan olennaisia seikkoja pois ja suurennetaan vain valtiolle hyödyllisiä piirteitä”.

”Viron presidentti, ulkoministeri ja monet muut valtion edustajat ovat tehneet lausunnoillaan Eston Kohverista virolaisen marttyyrin. Kohverista on tullut kovan tuomion ja pitkän tutkintaprosessin myötä Venäjän harjoittaman törkeän kansainvälisen oikeuden ja ihmisoikeuksien rikkomusten virolainen uhri. Tämä jos mikä nostaa venäläisvastaiset tunteet pintaan”, Vuorinen kirjoitti.

”Vuoden mittaisen prosessin aikana virallinen Viro on kiertänyt kuin kissa kuumaa puuroa sitä tosiasiaa, että upseeri Kohver oli Viron ja Venäjän rajalla vakoilutehtävissä. Ennemminkin lausunnoista saa sellaisen kuvan, kuinka tämä viaton Viron kansalainen olisi ollut lähinnä vain poimimassa marjoja”.

Ylen kirjeenvaihtajan mukaan Kohverin tarkoituksena oli värvätä salaiseen yhteistyöhön Venäjän turvallisuuspalvelun FSB:n Pihkovan osaston työntekijä nimeltä V. V. Ivanov.

Vuorinen toteaa Kohverin olevan ”siis virolainen vakooja, joka jäi kiinni rysän päältä ja jolle määrättiin vakoilusta Venäjän lain määrämä tuomio”.

Viron suojelupoliisissa työskennellyt Kohver tuomittiin hiljattain Venäjällä 15 vuoden vankeuteen vakoilusta. Venäjän turvallisuuspalvelu vangitsi Kohverin Viron ja Venäjän välisellä raja-alueella.

Virolaisten mukaan Kohver vangittiin Viron puolelta rajaa Venäjän järjestämässä erikoisoperaatiossa. Viro sanoo Kohverin selvittäneen tulliin liittyvää salakuljetustapausta. Venäläiset syyttävät Kohveria vakoilusta ja sanovat hänen jääneen kiinni Venäjän puolelta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)