Verkkouutiset

Viro uudistaa alkoholilakeja – “tutustuimme Suomen malliin”

Viron sosiaaliministeriön muistiossa vaaditaan uudistuksia päihdelainsäädäntöön.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sosiaaliministeriön tällä viikolla Viron hallitukselle toimittamassa muistiossa suositellaan toimenpiteitä sekä alkoholin- että huumeidenkäytön vähentämiseksi.

Alkoholin osalta Virossa pohditaan esimerkiksi sosiaalisessa mediassa harjoitettavan alkoholimainonnan rajoittamista.

”Sosiaaliministeriö on alkanut laatia ehdotuksia alkoholin Internet-mainonnan vähentämiseksi”, Viron terveys- ja työministeri Jevgeni Ossinovskin muistiossa todetaan Viron yleisradion mukaan.

Ossinovski kertoo ministeriön arvioineen aiheeseen liittyviä tutkimuksia, konsultoineen IT-alan asiantuntijoita ja tutustuneen tapaan, jolla asiaa on säännelty Suomessa.

Alkoholin mainontaan liittyviä lakeja kiristettiin Suomessa viime vuoden alusta. Uudistus herätti jo etukäteen kohua laajaa mediahuomiota saaneen viskigateksi ristityn ilmiön kautta. Erityisesti lakiuudistuksen sosiaalista mediaa koskevat linjaukset ovat herättäneet kysymyksiä ja moni on syyttänyt niitä epäselviksi.

Jevgeni Ossinovskin muistiossa nähdään kolme mahdollista ratkaisua alkoholimainontalakien uudistamiseen. Nettimainokset on joko kiellettävä kokonaan tai kaikkialla muualla kuin alkoholin valmistajien kotisivuilla. Kolmas vaihtoehto olisi sallia alkoholimainonta vain sivustoilla, joiden käyttäjän on vahvistettava ikänsä.

Muistiossa kehotetaan hallitusta pohtimaan myös uusien lakien säätämistä sosiaalisen median alkoholimainonnan rajoittamisesta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)